Nakon burne utakmice sa Nemačkom iz redova slovenačkog tima su najavljivali čak i moguće istupanje sa šampionata Evrope, međutim to se ipak neće desiti.

Povezane vesti

Nakon što su se strasti stišale a glave „ohladile“, vodeći ljudi slovenčkog rukometa odlučili su da ipak ne budu toliko radikalni i ne prave korake koje bi mogli samo da naškode tamošnjem rukometu. Ipak pred utakmicu sa

Crnom Gorom, iz Slovenije poručuju da u rukometu mora doći do određenih promena, a da će oni biti „genetator“ koji će ih pokrenuti.

– Nemamo pravo da se igramo sudbinom slovenačkog rukometa i naših igrača. Slovenija će biti generator promena koje se moraju dogoditi u EHF. Organizovaćemo važne sastanke i tražiti rešenje za probleme, da učinimo stvari jasnijim i preciznijim – rekao je generalni sekretar Goran Cvijić.

Podsećamo, posle utakmice EHF je uprkos tome što je uvažila odluku litvanskih sudija, posle utakmice odlučila da ih suspenduje, kao i selektora Slovenije, Veselina Vujovića zbog burne reakcije pre izvođenja sedmerca.

Vujoviću takođe preti dodatna kazna zbog teških reči upućenim vodećim ljugima evropskog rukometa.

Utakmica između Slovenije i Crvne Gore na programu je danas, od 20:30 časova.