0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

OBJAŠNJENJE IZ TABORA ŠVEDSKE: Srbi su nas motivisali da srušimo Hrvate!

Objavljeno: 17.01.18 u 19:22

Rasplet u grupi A Evropskog prvenstva u rukometu najbolji je pokazatelj kako start turnira ne mora ništa da znači, a te da jedna utakmica sve može da preokrene.

Švedska je poznata kao rukometna nacija i neuspesi na velikim takmičenjima se tamo teško praštaju. Nastala je panika kada je u prvom kolu umalo doživljen debakl od ‘komšija’ Skandinavaca Islanđana. Poraz na startu? Ko mari…

Šveđani su zatim odigrali prosečan meč protiv Srbije, iskoristili mnoštvo grešaka ‘orlova’ i dobar dan svog golmana i malo se izdigli pred poslednje kolo, pred koje su mogli dalje sa nula bodova, ali bi pobedom čak mogli do maksimalna četiri preneta boda.

Kada je Srbija savladala Island i postalo je jasno da trijumf Šveđanima donosi sve, a prema rečima Simona Jepsona, upravo to dalo je krila Skandinavcima u prepunom ‘Spaladijumu’ u Splitu.

– Pobeda Srbije nam je stvarno bila ekstra motiv. I onda utakmica koju smo odigrali na ovakvom nivou čini me optimistom za nastavak prvenstva – rekao je Simon Jepson.

Naravno, sada se sve okreće i optimizam u taboru Švedske je na maksimumu.

– Moramo da nastavimo ovako, analiziramo protivnike, čekaju nas jako dobre reprezentacije. Idemo korak po korak, nadam se da možemo tako doći do polufinala – podvukao je švedski rukometaš.

Švedska, Hrvatska i Srbija u drugoj fazi se ukrštaju u grupi sa selekcijama Francuske, Norveške i Belorusije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter