0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DRAGAN ŠKRBIĆ: Da smo bili hrabriji, razlika bi bila na našoj strani

Objavljeno: 14.01.18 u 12:14

Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije, Dragan Škrbić, pruža podršku nacionalnom timu u Splitu.

Nekadašnji najbolji rukometaš planete, gledao je prvi meč ‘Orlova’ na EP 2018. u kom je naša reprezentacija poražena od Hrvatske.

– Prva utakmica je pokazala da ima mnogo stvari koje bi trebalo popraviti da bi mogli da se nadamo plasmanu u drugi krug. Teška utakmica sa velikim protivnikom. Ono što želim da istaknem da je sve prošlo korektno između igrača dve reprezentacije. Atmosfera je bila sportska, osim zviždanja himni, što nije nešto neočekivano. Sve ostalo je bilo korektno – bio je zadovoljan Škrbić.

– U nekim trenucima smo pokazali da imamo kvaliteta, pre svega, individualnog. Ušli smo u meč bojažljivo. Da smo bili hrabriji, da smo trčali za njima i pokazali veću želju za pobedom, razlika bi u prvih 10-15 minuta bila velika na našoj strani. Hrvatska je ušla dosta uplašeno pod pritiskom javnosti. Išli su peške, kao i mi. To nismo iskoristili, a posle su oni ušli u ritam i dobili 10 golova razlike. Da neko čuje rezultat, a da nije gledao utakmicu, mislio bi da je bilo razbijanje, ali nije takav utisak. Nije bilo toliko loše. Ostaju još dve utakmice. Ono čemu možemo da se nadamo je plasman u drugi krug. Biće teško da se igra sama završnica s obzirom da nećemo preneti sva četiri boda – poručio je nekada najbolji igrač planete.

Što se tiče otvaranja šampionata i atmosfere, potpredsednik RSS je vrlo zadovoljan viđenim.

– Otvaranje Prvenstva je bilo spektakularno što se tiče atmosfere, hale i publike. To sam i očekivao, jer su Hrvati rukometna nacija koja pokazuje tradicijom i rezultatim prethodnh godina. Utakmice su bile na nivou koji zaslužuje Evropsko prvenstvo. Bilo je uživanje pratiti sve to – istakao je Škrbić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter