0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PETAR NENADIĆ: Očekujemo domaćinsko suđenje, ali sve je moguće i nemoguće

Objavljeno: 28.12.17 u 21:24

Jedan od najboljih srpskih rukometaša Petar Nenadić sa optimizmom ide na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku i duel sa domaćinom na startu turnira.

Srbija se nalazi u grupi sa Islandom, Švedskom i Hrvatskom, sa kojom se sastaje u prvom kolu na otvaranju takmičenja, 12. januara.

– Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće… Na nas mnogi gledaju kao na autsajdere, s obzirom da dugi niz godina nismo imali značajne uspehe, ali je u današnjem sportu sve moguće, pa i da dobijemo Hrvatsku na njihovom terenu – rekao je Nenadić na tradicionalnom događaju ‘Dani rukometa’.

Po njemu, Hrvatska je favorit zbog domaćeg terena, publike, ali i suđenja.

– Igramo balkanski klasik, sigurno je da će biti puna hala, atmosfera i suđenje će biti na njihovoj strani, ali pritisak je na njima jer su domaćini, a svi znamo kakve su prve utakmice. Svi znamo da Srbija zna da odigra dobro na otvaranju takmičenja – istakao je bek Srbije.

Nenadić u Fuhseu iz Berlina ima čak trojicu saigrača iz Hrvatske, tako je bilo i međusobnog prozivanja uoči predstojećeg duela sa Jakovom Gojunom, Stipom Mandalinićem i Dragom Vukovićem.

– Već su mi rekli šta me čeka u Splitu… Sve je to normalno, dugo smo prijatelji i igramo zajedno, pa se šalimo“, kazao je on.

Inače, Nenadić je danas po drugi put uzastopno proglašen za najboljeg srpskog igrača u godini.

– Osećam se super, lepo je kada te kolege izaberu i cene. Iza mene je fantastična sezona na klupskom i reprezentativnom nivou, ovo je kruna 2017. godine. Dosta srpskih igrača igra na odličnom nivou u klubovima, ali valjda sam zaslužio ovu nagradu koja je motivacija više pred Evropsko prvenstvo – zaključio je Nenadić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter