0
Ostali sportovi

BOKS SPEKTAKL: Plemenita veština osvaja Zrenjanin

Objavljeno: 15.12.17 u 12:35

Plemeniti sport ponovo na sceni, ovaj put u gradu Zrenjaninu, u novoj ulozi i sa istim ciljem.

Nakon „Zlatne rukavice“ održane u Beogradskoj areni gde su se najbolji bokseri Srbije u okviru međunarodnog takmičenja borili za prestižnu titulu, sledi takmičenje na nacionalnom nivou. U Kristalnoj dvorani smeštenoj pored reke Begej 23. decembra 2017. biće održan izborni meč boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije, u istoj dvorani u kojoj je jedan od najboljih boksera ovog grada Milan Piperski pre pet godina odbranio titulu Sveslovenskog prvaka.

Meč pod nazivom „Selektor-Novinari“ u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, tehničke podrške BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, biće prilika da se izabranici selektora Srbije Tomislava Antelja dokažu i opravdaju ukazano poverenje. S druge strane preko selekcije novinara, koju predvode Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić, klupski bokseri imaće priliku da upravo oni uđu u nacionalni tim.

Šlager večeri u Kristalnoj dvorani biće svakako borba u poluteškoj kategoriji između Saše Milovca (Novi Sad) i Filip Stankovića (Niš).

Nakon spektakla koji nas očekuje u Zrenjaninu, sledi kratka pauza usled novogodišnjih i Božićnih praznika, a već od 10. januara 2018. najbolji bokseri Srbije startuju sa pripremama na Zlatiboru, koje će se nastaviti u Minhenu.

– Pravilo da samo najbolji bokseri mogu da nastupaju za reprezentaciju i istovremeno stvarana mogućnost da nas samo najbolji predstavljaju važilo je u ex Jugoslaviji. Sdada se vraćamo tom pravilu koje se pre nekoliko decenija pokazalo kao zlatno pravilo. Dakle, nema miljenika Saveza i selektora, pobednici će nas predstavljati i to će biti neprikosnoveno pravilo za boks. Ovakvi mečevi će vratiti boks u nekadašnje bokserske centre. Posle „Zlatne rukavice“ održane u beogradskoj „Štark Areni“ i spektakla koji nam sledi u Zrenjaninu, novu priliku da pokažu svoju snagu i znanje bokseri Srbije imaće na Državnom prvenstvu koje će biti održano u februaru 2018. i koje će biti novi izborni ciklus za reprezentaciju Srbije. Pored već najavljenih boks manifestacija, organizovaćemo još pregršt spektakularnih mečeva širom zemlje“ – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

„Kristalna dvorana“ Zrenjanin, 23. decembar 2017.

Selektor vs Novinari –

Parovi:

MUVA: Dušan Janjić vs Saša Suljić

BANTAM: Veljko Gligorić vs Nemanja Gavrilović

LAKA: Miloš Janković vs Sebastijan Šaćiri

POLUVELTER: Damjan Grmuša vs Lazar Stanojević

VELTER: Petar Stošić vs Nikola Živanović

SREDNJA: Aleksa Marković vs Stefan Panić

POLUTEŠKA: Filip Stanković vs Saša Milovac

TEŠKA: Nikola Vlahović vs Marko Docić

SUPERTEŠKA: Vladan Babić vs Milutin Stanković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter