0
Američki fudbal

FOTO: LA Rams

NEVEROVATNA SPORTSKA PRIČA: Pre dve godine upucan u glavu, danas se sprema za povratak u najjaču ligu na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.12.17 u 17:01

Svet sporta, a pogotovo ljubitelji američkog fudbala, ostali su u šoku kada je „vajd risiver“ (tada) Sejnt Luis Remsa Stedman Bejli upucan u blizini svoje kuće u Majamiju.

Bejli je sedeo sa rođacima u automobilu, kada je iz vozila koje je prošlo pored njih ispaljeno više metaka. Dva od njih su završila u Bejlijevoj glavi, izazvavši prelom lobanje. 

Ipak, sreća u nesreći bilo je to što nije doživeo oštećenje moždanih ćelija, pa je (uslovno rečeno) lako izašao iz životne opasnosti.

Tokom oporavka, doktori su više puta ponovili da više nikada neće igrati fudbal.

Dve godine kasnije, 27-godišnji Bejli je u najboljoj formi u životu.

– Moji doktori su mi dali dozvolu da se vratim u NFL. Na timovima je da mi i oni dopuste da zaigram, čemu se nadam već tokom ove međusezone.

Bejliju je na mestu preloma lobanje stavljena titanijumska ploča.

Iako je do povratka na teren ostalo još mnogo, pre svega dozvola doktora iz same lige, a potom i želja timova da pruže šansu momku koji se praktično tek oporavio nakon što je dva puta upucan u glavu, Bejli ističe da je, što se njega tiče, zadovoljan svojom formom.

– Tražiću timove koji žele da me dovedu na probu, da me vide na delu, uživo. Ono što ja znam jeste da se osećam dobro, dodao je Bejli, koji je 40 metara (daljina na kojoj se meri brzina prilikom treninga u NFL-u) pretrčao za fantastične 4,4 sekunde.

 

A post shared by Stedman Bailey (@steddyambition) on

(Youtube/dougitydog)(Youtube/ mitchhit234)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter