0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI ISTO PROĆI I ‘VEČITI’: UEFA izrekla kaznu Zenitu, videćemo šta čeka Partizan i Zvezdu

Objavljeno: 08.12.17 u 21:20

Već sledeći dan nakon što je završena grupna faza Lige Evrope, evropska fudbalska unija je izrekla kaznu ekipi iz Sankt Peterburga za dešavanja na meču sa Vardarom.

Fudbalski klub Zenit kažnjen je sa zatvaranjem dela stadiona za prvi naredni evropski meč, zbog pružanja podrške generalu Ratku Mladiću od strane navijače ruskog tima.

Navijači Zenita su na utakmici sa makedonskim timom, koja je odigrana dan nakon izricanja presude generalu Mladiću, istakli transparent sa natpisom: „Ratko Mladić-Srpski heroj“.

UEFA je nakon toga pokrenula disciplinski postupak protiv ruskog tima, zbog „rasističkog ponašanja publike“, a iz istog razloga postuupci su pokrenuti i protiv naših klubova Partizana i Zvezde nakon mečeva sa Jang Bojsom odnosno BATE Borisovim.

Videćemo hoće li evropka fudbalska unija u vezi srpskih timova biti jednako oštra ili možda čak i oštrija, kakva ume da bude prema Partizanu i Zvezdi, koji na svom kontu već imaju debele dosijee.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter