1
Boks

ZAVRŠEN BOKSERSKI SPEKTAKL: Poletanu „Zlatna rukavica“ u ‘Štark areni’

Objavljeno: 26.11.17 u 10:31

Bokserski spektakl za zlato! Beogradska „Štark Arena“ ugostila je najbolje boksere Srbije i asove iz još dvadeset zemalja (među kojima i selekcije iz Kine i Rusije) na 60. jubilarnom turniru „Zlatna rukavica“. Pobedu, odnosno „Zlatnu rukavicu“ kao najbolji takmičar ovog turnira odneo je bokser iz BiH Sandro Poletan koji je u finalu pobedio Slovenca Venka Aljaza 3:0.

Poletanu su „Zlatnu rukavicu“ uručili predsednik OKS Božidar Maljković i legenda srpskog boksa Mirko Puzović.

Najbolji tehničar je Dušan Janjić kome je pehar uručio Dragomir Vujković legenda srpskog boksa. Za najbolju selekciju na turniru proglašena je Srbija. Najbolji domaći bokser je Vladan Babić, a za najborbeniji par finala proglašeni su Rus Vladimir Uzunijan i Dragan Veljković iz Srbije kojima je pehare uručio Damir Škaro osvajač olimpijske medalje u Seulu.

Najbolji sudija je Momčilo Jakovljević iz Srbije, a specijalnu nagradu primio je i najbolji novinar boksa za dugogodišnji rad, ljubav i posvećenost ovom sportu u Srbiji Dušan Vasiljević.

Očekivano veliko interesovanje publike i sportske javnosti za turnir „Zlatna rukavica“ koji se prvi put u njegovoj bogatoj istoriji održao pod svodovima bastiona srpskog sporta, u „Štark Areni“, iznedrilo je oko 5000 ljubitelja plemenite veštine koji su uživo pratili finalne borbe.

Finalu je prisustvovao i predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održavao ovaj spektakl. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz je bio besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi ex Yugoslavije. Mirko Puzović je predsednik žirija, u kome su još velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje dolazak Damira Škara posle 28 godina.

Na finalu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda. Među brojim poznatim ličnostima koje su prisustvovale ovom spektaklu u Areni bili su i teniski asovi Nenad Zimonjić (sa sinom Leonom) i Filip Krajinović, pevač Saša Vasić, glumac Slobodan Stefanović….

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruskog boks asa Vladimira Uzuniana koji je 3:0 pobedio reprezentativca Srbije Dragana Veljkovića.

Legenda jugoslovenskog boksa Damir Škaro je oduševljen manifestacijom i borbama prikazanim u Areni.

„Ovo je definitivno povratak pravog boksa na prostore bivše Jugoslavije. Sjajna organizacija, odličan boks obećavaju da je blistava budućnost ovog sporta u kome smo moje kolege i ja beležili svetski vredne i priznate rezultate. Posle dugo vremena video sam se sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. „Zlatna rukavica“ je zaista zlatna, za nju smo se borili, trenirali, živeli, ona nas je posle nekoliko decenija ponovo okupila i hvala joj na tome, trenuci za nezaborav“ – zaključio je Škaro.

0
0

1 Komentara

  1. Nakon finalnih meceva na na 60. jubilarnom turniru Zlatna rukavica u Beogradu svjedoci smo da je boks u regionu krenuo sa mrtve tacke.Pojavilo se nekoliko vrlo talentovanih momaka od kojih bih izdvojio osvajaaca Zlatne rukavice Sandra Poletana.Neosporno je da se radi o vrhunski skolovanom I talentovanom mladom bokseru koji sa 20 godina ima iza sebe 17 evropskih I svjetskih prvenstava, 10 u boksu I 7u kikboksu. Nosilac jebronzane medalje sa Evropskog prvenstva za juniore u Anapi Rusija.Dvostruki je prvak Evrope I vice prvak Svijeta,kao junior I vicesampion svijeta u Budimpesti ove godine kao senior.Za njegove sportske uspjehe je najzasluznija njegova porodica na celu sa ocem Batom.Zahvaljujuci ocu Sandro se pripremao zajedno sa olimpijskim svjetskim I evropskim prvacima sirom svijeta, pocev od Rusije, Kazahstana,Kube,pado Amerike I Tajlanda.Cilj I san svakog sportiste je svakako ucesce na olimpijadi,medjutim Sandro pored svih uspjha koji su evidentni, nije medju olimpijskim kandidatima za Olimpijske igre u Tokiju.Mislim da su u BS BIH bili u najmanju ruku nekorektni prema Sandru.Napominjem da je Sandro uspjesan student druge godine medicine.U potpisu Zelimir Kospic bivsi trener Jugoslovenske reprezentacije u boksu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter