0
Auto Moto

HAMILTON I FETEL: Biće to žestoka borba u 2018. godini

Objavljeno: 23.11.17 u 16:15

Četvorostruki svetski prvaci Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton i Sebastijan Fetel iz Ferarija rekli su danas da se raduju novoj borbi za petu titulu u 2018. godini.

U nedelju u Abu Dabiju vozi se poslednja trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Hamilton je pre dve trke osvojio titulu i bez pritiska će voziti noćnu trku u Abu Dabiju.

Hamilton i Fetel će naredne godine „juriti“ petu titulu, koliko je osvojio legendarni Huan Manuel Fanđo.

– Sigurno je da nećemo izjednačiti njegov uspeh, pošto ga je ostvario u kratkom vremenskom periodu. Trkanje je tada bilo drugačije. Bolidi nisu bili toliko pouzdani, a vozači su ipak bili uspešni. On je najbolji svih vremena, u smislu kako je uklopio svoje veštine sa okolnostima, rekao je Fetel.

Samo je sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher osvojio više titula od Fanđa, koji se takmičio u Formuli 1 od 1950. do 1958. godine.

– To je bio najopasniji period u motosportu. Počastvovan sam što sam blizu takve sportske ikone. Trebalo je da bude više poštovan zbog uspeha koji je napravio, nije mnogo pominjan. On je na neki način kum ovog sporta za vozače, rekao je Hamilton.

Hamilton je pobedio u 62. trke i drugi je na večnoj listi iza Šumahera sa 91. pobedom i drži rekord po broju pol pozicija, 72. On je osvojio tri od poslednje četiri šampionske titule, pošto je 2016. godine od njega bio bolji tadašnji klupski kolega Niko Rozberg.

Hamilton je ove sezone bio najsigurniji vozač, a uspeo je da nadoknadi zaostatak za Fetelom i osvoji titulu.

– Kakve god slabosti da je imao Sebastijan, on će na tome raditi tokom zime. Niko nije savršen, čak i ja moram da radim na nekim stvarima. On će sledeće godine podići lestvicu, a to ću morati i ja da uradim, inače stvari neće biti iste. Ferari je imao veoma, veoma dobru sezonu. Polovinu sezone su vodili, a to nije bilo samo zato jer su imali sreće. Mislim da će se i Red Bul sledeće godine boriti za titulu“, rekao je Hamilton.

Ferari je bio veoma loš u 2016. godini, a Fetelovih pet pobeda ove sezone smatraju se velikim uspehom.

Fetel se našalio rekavši da će osvajanje titule u 2018. godini biti „šetnja parkom“, ako Ferari bude napredovao koliko je napredovao ove godine.

– Poslednji korak je uvek najteži, ali ekipa je spremna i motivisana. Mislim da smo najviše napredovali u odnosu na sve ekipe. Na kraju nismo bili dovoljno dobri da ostanemo u igri do poslednje trke, ali imamo mnogo potencijala, naveo je Fetel, koji je osvojio šampionske titule u Red Bulu od 2010. do 2013. godine.

On se složio sa konstatacijom da ove godine nije osvojio titulu pošto je „Luis manje grešio“.

Poslednja trka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju 26. novembra od 14 časova u Abu Dabiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter