2
U pripremi

FOTO: STARSPORT

BAUMAN BESAN NA BARTOMEUA: Taj čovek nas sve zaj***va , kineska liga bolja od Evrolige!

Objavljeno: 22.11.17 u 18:22

Generalni sekeretar FIBA, Patrik Bauman, još jednom je oštro kritikovao Evroligu zbog stava ovog takmičenja oko kvalifikacija za Mundobasket.

Poslednjih dana, kako se bliže prvi mečevi takozvanih FIBA „prozora“, sve je više „otrovnih strelica“ upućenih od Međunarodne košarkaške organizacije ka Evroligi i njenom prvom čoveku Đordiju Bartomeuu.

On je otpužio čelnika najelitnijeg evropskog takmičenja da se šegači sa košarkom i nameće neka svoja prvaila koja samo štete ovoj igri na „Starom kontinentu“.

Bertoumeu sve zaj***va. Povećao je broj utakmica u poslednjih nekoliko godina, Evroliga je to uradila, ne FIBA. Oni imaju plan da to urade još više, pošto žele takmičenje sa 24 ekipe. Doći ćemo do tačke kada će u prvoj postavi igrati šest igrača, a lopta će biti kao kvadrat-, rekao je Patrik Bauman za „Korijere dela Sera“

Zvaničnik FIBA takođe ističe da se Evorliga i suviše trudi da liči na NBA, ali da joj to za sada upšte ne polazi za rukom.

-NBA ne daje igrače za kvalfikacije? Evroliga nije NBA. Adam Silver (komesar NBA) nije predsednik Evrolige. Hajde da prestanemo da pravimo luda poređenja. Kineska liga (CBA) postaje nešto najbliže NBA, a ne Evrolige- rekao je Bauman.

0
0

2 Komentara

  1. Aaa…pa id kad ja pričam da ovu mrci
    -nu treba ukloniti zadovoljstvo je samo u sns klubu jer je taj lažov rekao da Partizan dobija A licencu zbog evropske titule i zbog nekoliko fajnal for plasmana a za top8 i top16 da ne govorim…posle toga je prokom platio i dali su njima licencu a oni niti su nekad bili ni u 16 ni u 8akamo li u f4

    0
    0
    Odgovori
  2. Kako da ne u NBA je svake godine sve više i više kineza a i ovi amerikanci koji igraju kinesku ligu su sve bolji i bolji. Ajde Baumane ne seri to možeš da pričaš vanzemaljcima a svi na ovom svetu znaju šta je EL. Smešan si i jadan !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter