0
Ostali sportovi

FOTO: Facebook

BRILJIRA: O’Saliven razbio Trampa i odneo pehar na Mastersu u Šangaju

Objavljeno: 19.11.17 u 12:55

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O’Saliven osvojio je Masters u Šangaju, pošto je u finalu pobedio sunarodnika Džada Trampa sa 10:3.

O’Saliven je potpuno dominirao u meču, poveo je sa 7:0, Tramp je nakon toga uspeo da veže dva frejma i smanji zaostatak, ali je do kraja osvojio samo jedan frejm i pretrpeo je ubedljiv poraz.

O’Saliven je osvojio 30. rangirnu titulu u karijeri i ‘prekočio’ je na drugom mestu večne liste Džona Higinsa, koji je ostao na 29. Prvi je sedmostruki svetski prvak Stiven Hendri sa 36 titula.

Petostruki svetski prvak, koji će u decembru napuniti 42 godine, igrao je u četvrtom finalu ove godine i osvojio drugi trofej, nakon što je bio najbolji na Otvorenom prvenstvu Engleske u Barnsliju, krajem oktobra.

On će se posle osvajanja svog drugog trofeja u Šangaju, sa sedmog popeti na četvrto mesto svetske rang-liste, a sezonu je počeo kao 14. snukeraš sveta.

On je osim nagrade od 150.000 funti dobio dodatnih 3.000, pošto je napravio najveći brejk na turniru, od 144 poena. O’Saliven sada vodi u međusobnom duelu protiv 28-godišnjeg Trampa sa 9:8.

Tramp je treći put izgubio u finalu Mastersa u Šangaju, a poražen je deveti put u 17. finalu nekog velikog turnira. On je plasmanom u finale zaradio 75.000 funti, a ostao je na drugom mestu svetske rang-liste iza Marka Selbija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter