0
Vremeplov

FOTO: South African News

VREMEPLOV: Dan kada je jedan od najpoznatijih svetskih političara postigao gol za večno pamćenje (VIDEO)

Objavljeno: 17.11.17 u 23:55

Kada tri puta u svojoj karijeri budete proglašeni za najboljeg igrača svog kontinenta, a potom vas legenda, i (po onima koji ne smatraju da je Maradona) najbolji igrač svih vremena Pele, uvrsti među 125 najboljih živih fudbalera, to obično znači da ste imali šta da pokažete na fudbalskom terenu.

I stvarno jeste tako. U vreme ranog detinjstva i prve spoznaje da postoji nešto što se zove „strani fudbal“, veliki broj dečaka koji je pratio utakmice Serije A u periodu od 1995 – 2000. godine je zapamtio neobično ime neobičnog igrača tamne puti u dresu Milana, koji je, činilo se, bio nezaustavljiv.

Imao je Žorž Vea neki šarm, neki poseban šmek koji je terao momke da sa divljenjem prate njegove partije, 

U Milanu je na 114 mečeva dao 45 golova, a jedan među njima je pravi biser.

Vea i Milan su 8. septembra 1996. dočekali Veronu. I gostujući fubaleri su poveli preko De Vitisa u 25. minutu, i tim rezultatom otišli na odmor.

U prvoj polovini drugog poluvremena, Marko Simeone je sa dva gola doneo preokret, što je označilio maksimalno „otvaranje“ u cilju izjednačenja.

A onda je sat otkucao 86. minut, lopta stigla do Žorža Vee, i navijači su u neverici ispratili solo-akciju od gola do gola koju mnogi još uvek, više od dve decenije kasnije, smatraju najboljom akcijom koju je „San Siro“ video.

Podsetite se ovog fantastičnog pogotka nestvarnog Vee:

(Youtube/Baby Dance)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter