Kada tri puta u svojoj karijeri budete proglašeni za najboljeg igrača svog kontinenta, a potom vas legenda, i (po onima koji ne smatraju da je Maradona) najbolji igrač svih vremena Pele, uvrsti među 125 najboljih živih fudbalera, to obično znači da ste imali šta da pokažete na fudbalskom terenu.

Povezane vesti

I stvarno jeste tako. U vreme ranog detinjstva i prve spoznaje da postoji nešto što se zove „strani fudbal“, veliki broj dečaka koji je pratio utakmice Serije A u periodu od 1995 – 2000. godine je zapamtio neobično ime neobičnog igrača tamne puti u dresu Milana, koji je, činilo se, bio nezaustavljiv.

Imao je Žorž Vea neki šarm, neki poseban šmek koji je terao momke da sa divljenjem prate njegove partije, 

U Milanu je na 114 mečeva dao 45 golova, a jedan među njima je pravi biser.

Vea i Milan su 8. septembra 1996. dočekali Veronu. I gostujući fubaleri su poveli preko De Vitisa u 25. minutu, i tim rezultatom otišli na odmor.

U prvoj polovini drugog poluvremena, Marko Simeone je sa dva gola doneo preokret, što je označilio maksimalno „otvaranje“ u cilju izjednačenja.

A onda je sat otkucao 86. minut, lopta stigla do Žorža Vee, i navijači su u neverici ispratili solo-akciju od gola do gola koju mnogi još uvek, više od dve decenije kasnije, smatraju najboljom akcijom koju je „San Siro“ video.

Podsetite se ovog fantastičnog pogotka nestvarnog Vee:

(Youtube/Baby Dance)