0
The Best Of

GDE SU, ŠTA RADE: Postao je idol navijača Atalante i posle direktorske uloge u Vojvodini preporodio je Spartak

Objavljeno: 07.11.17 u 00:00

Ljubiša Dunđerski je imao zapaženu karijeru u Kalču, a u novoj ulozi polako pravi pomak sa klubom iz Subotice.

Uvek je konkurencija u najboljim takmičenjima u Evropi bila jaka, pa se kvalitet stranaca gledao pod lupom, posebno Italiji. Ipak, radom Ljubiša Dunđerski (45) je posle Vojvodine i Borca iz Čačka stigao u Atalantu. U Bergamu je proveo pet godina i iz kluba je otišao 2002. godine, kao ljubimac navijača. Odigrao je 121 utakmicu i postigao sedam pogodaka i zatim se preselio u Komo.

Sišao je sa elitne scene i predvidio je dve godine Trevizo za koji je na 44 meča dao tri pogotka. Odlučio je zatim da se vrati u svoju Vošu da polako privede kraju karijeru, ali poznat kao vrhunski profesionalac nije mogao da ostavi fudbal i tačku je stavio sa 36 godina u dresu Novog Sada. Upisao je i jedan meč za najbolju selekcuju Jugoslavije. Kada se podvuče crta popularni Ljube je uposao 321 zvaničnu utakmicu i 16 pogodaka.

Ostao je u fudbalu i u teškim vremenima besparice postao je sportski direktor Vojvidine iz koje je otišao u Spartak iz Subotice sa isatim zadacima. Doveo je ove sezone trenera Aleksandra Veselinovića sa kojim je sarađivao u „srpskoj Atini“, što se pokazao kao pun pogodak. Posle mnogo godina „plavi golubovi“ su visoko na tabeli i jure izlazak u Evropu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter