0
Ostali sportovi

JEDRILIČARSTVO: Krenuo solo na put oko sveta

Objavljeno: 05.11.17 u 11:43

Francuski jedriličar Fransoa Gabar otisnuo se danas iz atlantske luke Brest, u Francuskoj, u pohod za novim svetskim rekordom u solo-plovidbi oko sveta koji sada iznosi 49 dana i tri sata.

„Liniju starta“ je prešao u 09:05 GMT maksi-trimaranom „Masif“, u kategoriji s više korita „Ultimes“ uvedenoj u leto 2015. godine.

Pobednik trke „Vande Glob“ 2012/13. bori se s rekordom koji je postavio drugi Francuz, Toma Kovil na brodu „Sodebo“ 25. decembra 2016. godine, od 49 dana tri sata i četiri minuta.

U svom petom pokušaju, iskoristivši izvanredne metorološke okolnosti, Kovile je tada eksplozivnim tempom stigao do cilja, za čak osam dana manje od zemljaka Fransisa Žojona (57 dana i 13 sati, 2008).

„S obzirom na vreme (Kovila), malo je verovatno da ću ga potući, ali postoji nada i držim se nje. Sve ću učiniti“, rekao je Gabar za AFP pred isplovljavanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter