0
Ostali sportovi

Foto: Rukometni savez Srbije

OGLASIO SE VUJIĆ: Riječanin otkrio odakle je potekla ideja da zaigra za Srbiju

Objavljeno: 04.11.17 u 19:45

Rukometna reprezentacija Srbije je pomalo neočekivano dobila pojačanje pred nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Situacija oko Stefana Vujića odjeknula je regionom, nakon što se dvadesetpetogodišnji rukometaš odlučio da dres reprezentacija Hrvatske zameni dresom Srbije.

Kako rođeni Riječanin ističe, ova odluka nije došla tek tako, odjednom već se o njegov prelasku u redove „Orlova“ pregovaralo već neki period. Vujić otkriva da je idaja o „promeni dresa“ došla je sasvim slučajno, a ključnu ulogu su tu igrali dvojica srpkih igrača sa kojima nastupa u Steaui.

-Ne bih pravio halabuku oko svega toga. Iskreno, neko vreme sam u kontaktu sa selektorom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila tako što smo u periodu upoznavanja sa saigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem, došli na temu mojih korena. Njihova reakcije je bila ‘pa ti možeš da igraš za Srbiju’. U tom momentu sam malo počeo da razmišljam na tu temu. Rekao sam sebi ‘zašto da ne’. Potom je usledio razgovor sa trenerom Isakovićem. Pokazali su interesovanje i lagano smo krenuli u realizaciju ostalih stvari- rekao je Vujić za portal Balkan Hendbol.

On ističe da nije previše razmišljao o reakcijama koje bi njegova promena reprezentacije mogla da izazove.

-Odluku sam doneo sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gde sam tražio podršku i razumevanje, tamo sa je i dobio, što mi je najbitnije. Ja sam, pre svega, običan sportista koji prati svoje snove i koji iz dana u dan želi biti sve bolji u svakom pogledu. Samo oni koji me poznaju znaju koliko sam truda i znoja, na kraju, i zdravlja nesebično dao ovom sportu. U skladu s tim, smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Ko želi, razumeće. Ko neće, ne mora- zaključio je Vujić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter