0
The Best Of

VREMEPLOV: Znate li šta se desilo Frančesku Totiju pre osvajanja Mondijala 2006. godine? (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.17 u 00:07

Bio je to stravičan udarac i prizor za sve koji su ljubitelji čuvenog ‘princa Rima’. Kako je tek njemu bilo…

U pitanju je 19. februar 2006. godine. Roma je dočekala Empoli u, i dan danas, standardnom nedeljnom terminu za Seriju A od 15 časova i sve je nagoveštavalo na laki ‘kec’ na rimskom ‘Olimpiku’.

Do njega je došlo, istina ne tako lako rezultatom 1:0, ali je ovaj meč umesto u zaborav, otišao duboko u pamćenje mnogim ljubiteljima fudbala na ‘čizmi’, pa i širom Evrope, posebno navijača Rome i fanova Frančesta Totija.

Tek što je utakmica počela, u 12. minutu Toti je ušao u duel sa Stefanom Lučinijem na sredini terena. Nije je igrač Empolija posebno snažno ušao u duel, ali je izbacio iz balansa ‘princa Rima’, toliko, da je telo otišlo na jednu, a noga zakovana za tlo, na drugu stranu.

Ishod – lom noge Totija i neverica na licima oko 40.000 ljudi na ‘Olimpiku’. I da, baš, baš jeziv prizor.

(Izvor: youtube / helmer02)

Nije toliko problematična bila ta sezona, jer je Inter u nedostatku izbačenog Juventusa uzeo titulu sa 22 poena viška od drugoplasirane Rome, koja bi i sa Totijem teško mogla da im parira.

Problem je bilo nadolazeće Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, gde je Frančesko bio planiran u startnoj postavi selekcije ‘azura’ koju je predvodio Marčelo Lipi.

Cela Italija se podigla na noge, Toti je morao da ‘oživi’ i zaigra do Mundijala. I uspeo je, uz ogromnu pomoć lekara i negu, koju je čak prenosio i ‘Skaj sport’.

A epilog – verujem da ga znate vrlo dobro. Toti je zajedno sa drugovima zakoračio na krov sveta i ispisao istoriju fudbala.

U svakom smislu. Još jednom.

(Izvor: youtube / Luthfi Space)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter