0
Ostali sportovi

KREĆE PUTOVANJE: Olimpijski plamen predat organizatorima ZOI u Pjongčangu (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.17 u 16:31

Olimpijski plamen predat je danas u Atini organizatorima predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Predsednik organizacionog komiteta Igara u Pjongčangu Li Hi-beom rekao je da će predstojeće ZOI biti Igre „mira i harmonije“, uprkos tenzijama izmedju Južne i Severne Koreje.

Glumica Katerina Lehou obučena u dugu tuniku koja predstavlja glavnu pagansku sveštenicu predvodila je današnju ceremoniju u Atini na stadionu Panatinaiko, mermernom objektu u obliku potkovice, gde su održane prve moderne Olimpijske igre 1896. godine.

Olimpijski gorionik zapalio je grčki skijaš Janis Proios, uz ceremoniju pevača, igrača i akrobata iz Grčke i Južne Koreje. Plamen je potom postavljen u fenjer, da bi predsednik Olimpijskog komiteta Grčke Spiros Kapralos predao Liju.

Plamen će avionom danas biti prenet u Južnu Koreju, gde će krenuti na sto dana dugo putovanje put po Južnoj Koreji, pre nego što 9. februara naredne godine stigne na svečanu ceremoniju otvaranja ZOI u Pjongčangu.

Na putu kroz Južnu Koreju plamen će preći 2.018 kilometara, kroz 17 gradova i provincija, a nosiće ga 7.500 ljudi.

Plamen je prethodno zapaljen 23. oktobra u drevnoj Olimpiji i u prethodnih nedelju dana obilazio je Grčku.

(Izvor: youtube / ARIRANG NEWS)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter