0
Vremeplov

FOTO: redstarbelgrade.info

GDE SU, ŠTA RADE: Bio je član zlatne generacije iz Čilea, ali nije uspeo u Zvezdi (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.17 u 00:02

Slavoljub Janković je postao šampion sveta sa selekcijom Jugoslavije, a danas vodi svoju školu fudbala.

Prošle su tri decenije od istorijskog uspeha omladinske selekcije Jugoslavije, koja je osvojila svetsku krunu u Čileu. Deo ekipe tada je bio Slavoljub Janković (48), rođeni Beograđanin koji se školovao u Zvezdi u kojoj je u profesionalnoj karijeri upisao samo četiri meča.

Pokušao je da se dokaže na kaljenju u Napretku iz Kruševca, ali ga je put odveo do Budućnosti u Podgoricu. Usledila je povreda i duža pauza, pa je karijeru ‘oživeo’ u OFK Beogradu.

Zatim sledi 1995. godine dvogodišnji aranžman u Bugarskoj u dresu Lokomotive. Na 39 mečeva u klubu iz Plovdiva postigao je tri pogotka. Posle ove misije Janković je odlučio da završi igračku karijeru i posveti se trenerskom poslu.

Radio je godinama u pojedinim nižim ligama, a zatim se odlučio da otvori svoju školu fudbala i danas brusi talente, koje svakako može da nauci pojedinim ‘fudbalskim cakama’.

Osvojena zlatna medalja u Čileu je svakako kruna karijere i čast za defanzivca, koji je opravdao očekivanja selektora Mirka Jozića na četiri meča.

(Izvor: youtube / FSSrbije)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter