0
Ostali sportovi

SOFTBOL: Aktivno u Srbiji do kraja godine

Objavljeno: 24.10.17 u 09:33

Veoma uspešna godina je iza Softbol saveza Srbije, a aktivnosti će biti sve do samog 31. decembra, najavio je prvi čovek Slobodan Đurić.

U Softbol savezu Srbije puno aktivnosti pred kraj godine. Septembar je bio rezervisan za završnicu kadetskog Prvenstva Srbije i Trofej Beograda. Vojvođanska ekipa Alligators okitila se zlatom. U oktobru je od 5. do 8. održan sjajan kamp u Karatašu, a od 12. do 15. predsednik saveza Slobodan Đurić predstavljao je našu zemlju na velikom Kongresu WBSC.

– Kongres svetske konfederacije, bio je veoma važan, pre svega jer je bio izborni za novo rukovodstvo svetske softbol divizije. Takođe i zbog raznih glasanja i dogovora oko kvalifikacija za Olimpijske igre, gde su se softbol i bejzbol vratili u olimpijsku porodicu. Nekoliko puta u tri dana Kongresa, javno je pohvaljena organizacija Evropskog kongresa u Beogradu, u februaru, kao i sjajan prijem kod ministra srpskog sporta Udovičića u zgradi Vlade. Podelio sam puno propagandnog materijala a zastava Srbije viorila se daleko u Africi – istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.

Nema kraja aktivnostima u vašem sportu. Tako je, proteklog vikenda boravio sam u bugarskoj Sofiji, gde smo dva dana imali važne sastanke sa predsednicima bugarskog i turskog softbola. I definitivno je potvrđeno da će se Balkanski juniorski kup održati u Edirneu narednog proleća, a kraj aprila je planiran za Triple ball Balkanski seniorski šampionat u slou piču i fast piču. Takođe je dogovoreno da na leto juniorske reprezentacije Turske i Bugarske igraju na Trofeju Beogradu, koga finansira Gradski sekretarijat za sport, a o tome sam obavestio i predsednicu Softbol saveza Beograda, Jelenu Cvetković. U novembru nas očekuje slou pič takmičenje u Beogradu, a sezonu ćemo završiti predstavljanjem na Sajmu sporta krajem novembra. Sve ovo nravno ne bi uspeli, kao i većina drugih sportova, da nije finansijske pomoći države i Ministarstva omladine i sporta. Naš glavni cilj je ulaganje u mlađe kategorije, ali naravno ne zaboravljamo ni seniorski softbol. Glavna takmičenja naredne godine su Evropsko juniorsko fast pič prvenstvo, muško seniorsko slou pič Evropsko prvenstvo i Triple bol šampionat – zaključio je Đurić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter