0
The Best Of

GDE SU, ŠTA RADE: Imao je mandat u Partizanu i proslavio se golovima protiv Rome (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.17 u 23:52

Vladislav Đukić je iz Prištine stigao u Humsku, a onda je posle Ćezene ponovo nosio crno-beli dres, a ostao je upamćen po golovima postignutim ‘vučici’.

Postoje igrači koji su ostavali svojim učinkom dobar utisak u dresu Partizana u prošlosti, a preteča modernih golgetera svakako je bio Vladislav Đukić (55). Korpulentni momak iz Vrnjačke Banje posle mlađih kategiriji Goča seli se u Napredak iz Kruševca. Za pet sezona na 92 meča u dresu „čarapana“ postigao je 35 golova i zatim se seli u Prištinu. Zajedno sa Zoranom Batrovićem bio je okosnica ekipe i usledila je selidba u Humsku 1987. godine. Dve sezone u crno- belom su odrađene odlično i pored pogotka u 88. derbiju, kada je u finišu doneo bod, Đukić je upamćen po dva gola u mreži Rome, kada su pali Italijani na stadionu JNA – 4:2.

Usledio je prvi i poslednji inistrani angažaman u Ćezenu od jedne sezone, a na poziv pokojnog trenera Miloša Milutinovića, ekstra golgeter se vratio u Partizan na još dve godone. Usledio je povratak na početak u Napredak, gde je 1993. godine usledio kraj karijere u kojoj su upisana i dva nastupa za najboljoj selekciju Jugoslavije.

Vladislav Đukić se bavio i trenerskim poslom u Napretku i Radničkom iz Niša, sa kojim se svojevremeno plasirao iz trećeg u drugi rang, danas ima svoj biznis i malo uči naslednike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter