0
The Best Of

VREMEPLOV: Biksent Lizarazu i volej od kog zastaje dah (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.17 u 23:52

Jedan od retkih i verovatno najlepši u svojoj karijeri postigao je 2000. godine u bivšem domu Bajerna, Olimpijskom stadionu u Minhenu.

Čuveni stih koji je u Mančesteru bio spevan Nemanji Vidiću: ‘Nemanja, oooo’, među prvima je dobijao u Minhenu Biksent Lizarazu.

‘Biksent, oooo’, često se orilo Olimpijskim stadionom u Minhenu gde je svoje utakmice igrao Bajern. Zbog svojih igara u dresu bavarskog kluba stekao je status legende, ali i naosvajao trofeja, uz prepoznatljiv stil igre na levoj strani odbrane.

Navijači posebno pamte njegova konstantna ponavljanja u napadu i snajperske centaršuteve na glavu svojih napadača, ali zbog obaveza u odbrani, čiji je prevashodno bio član, nije se nadavao previše golova.

Nisu mnogi osetili udar njegove levice, ali jeste tada Duizburg, protiv koga je Francuz postigao jedan od najlepših, ako ne i najlepši gol u svojoj bogatoj karijeri.

Prilikom jednog od slobodnih udaraca sa velike udaljenosti, kada su svi očekivali centaršut Štefana Efenberga u kazneni prostor, Lizarazu je dobio loptu na ‘roglju’ šesnaesterca od svog kapitena i poslao teledirigovan volej u rašlje gola rivala.

Usporeni snimak pokazao nam je svu čar i lepotu ovog možda i najlepšeg fudbalskog poteza koji se može doživeti.

(Izvor: youtube / EveryFourthYear)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter