0
Auto Moto

HAMILTON: Nisam ni sanjao ovoliku prednost

Objavljeno: 08.10.17 u 10:17

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i da je samo mogao da sanja da će u ovom trenutku imati ovako veliku prednost nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.

Hamilton je pobedio u Japanu i na 59 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Fetelom, koji nije završio trku na stazi Suzuka. Drugo i treće mesto osvojio je dvojac Red Bula Maks Verstapen i Danijel Rikardo.

Britanac bi već u sledećoj trci u SAD mogao da osvoji četvrtu šampionsku titulu, ako pobedi a Fetel se ne plasira medju prvih pet.

– O ovakvoj prednosti u plasmanu sam mogao samo da sanjam. Sve dugujem ekipi, svi su posvećeni i pedantni u radu i zato imamo dobre rezultate. Ekipa je obavila neverovatan posao. Ferari je ove godine bio odličan, ali sve dugujem ekipi, rekao je Hamilton posle trke.

Zbog malih problema sa gumama ali i gužve na stazi Verstapen se u pretposlednjem krugu primakao Hamiltonu na pola sekunde.

– Maks je izuzetno vozio, trka uopšte nije bila laka. Red Bul je brz tokom trka. Mi smo brži u kvalifikacijama, ali danas je bilo veoma blizu u završnici, kada je virtuelni sejfti kar bio na snazi. Gume su bile hladne, a bilo je i gužve, koja je posle i njega uhvatila. Bilo je blizu, rekao je Hamilton.

On je zahvalio navijačima na velikoj podršci u Japanu.

Verstapen je u prošloj trci pobedio, a danas je zauzeo drugo mesto.

– Ponovo sam imao sjajan dan. Suzuka je zaista dobra prema meni, prošle godine sam zavoleo ovu stazu. Tempo je danas bio obećavajući. Prvo sam se mučio na super mekim gumama, ali kada smo prešli na meke bio sam konkurentan, uvek sam bio uz Luisa, pogotovo u poslednjih nekoliko krugova, naveo je holandski vozač.

– Imali smo odličan tempo, ali zaista je bilo teško preticati. Dao sam sve od sebe i pokušao da smanjim zaostatak. Bolid napreduje iz trke u trku i zaista sam srećan zbog toga, dodao je Verstapen.

Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija odustao je u petom krugu zbog problema sa motorom.

– Do sada smo obavili neverovatan posao. Šteta što smo u poslednje dve trke imali problema sa pouzdanošću, ali to se ponekad dogodi. Razočarani smo, ali sada moramo da se odmorimo i da damo sve od sebe u poslednje četiri trke. Imamo još šanse, ekipa je na dobrom putu, iz trke u trku napredujemo. Odmakli smo dalje nego što ljudi misle, pa možemo izvući i neke pozitivne stvari, naveo je Fetel.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 22. oktobra u SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter