2
Odbojka

ALEKSANDAR VUČIĆ: Vi ste ponos,izgubile ste samo dva seta!

Objavljeno: 03.10.17 u 14:25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas ocenio da je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije podigla ugled svoje zemlje osvajanjem Evropskog prvenstva i dodao da se nada da će vlada Srbije prihvatiti njegov predlog da se povećaju nagrade osvajačima odličja.

Vučić je u Predsedništvu Srbije primio stručni štab i odbojkašice Srbije koje su u nedelju osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu. Prijemu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsednik OSS Zoran Gajić i prvi potpredsednik Saveza Ivan Miljković.

Predsednik Srbije zahvalio je odbojkašicama i naveo da je bio „pomalo iznenadjen“ kada je čuo kolika je bila gledanost turnira u Srbiji. Rekao je da je finalna utakmica Evropskog prvenstva bila „najgledanija u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj“.

– Srećni smo zbg sportskog uspeha, ali i jer ste popularisale ženski sport. Izgubile ste samo dva seta na turniru. Od 2000. do 2013. godine srpski sportisti su osvojili 117 medalja, a u poslednje četiri godine 126 tačno je da nam ide bolje. Zahvaljujem vam u ime cele nacije, podigle ste ugled Srbiji, beskrajno vam hvala. Borile ste se, ne postoji ništa važnije nego kada čovek da sve od sebe – rekao je Vučić.

On je upitao Tijanu Bošković „kako onako jako udara“ i dodao da mu je „lepo kada ekipa osvoji poen iz bloka“, a selektor Terzić odgovorio: „Valjda zato što retko blokiraju“.

Predsednik je naveo da je tražio da se uvećaju nagrade osvajačima medalja.

– Naredno Evropsko prvenstvo je za dve godine u četiri zemlje, i tamo sve da pobedite, a onda da se spremite za Olimpijske igre. Nadam se da će vlada prihvatiti moj predlog da se dodatno pojačaju nagrade. Osvojili smo osam medalja u Riju prošle godine, cilj je bio 12. Za pripremu za Igre imaćete sve uslove – rekao je on.

Upitao je da li je ekipa pre početka turnira verovala da će osvojiti zlato, a Terzić je odgovorio da nije, ali da je, kako je turnir odmicao, bilo jasno da će u finalu igrati Srbija i Holandija.

Kapitenka Srbije Milena Rašić uručila je Vučiću uramljenu fotografiju reprezentacije.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter