0
Odbojka

TERZIĆ: Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu protiv Belorusije

Objavljeno: 27.09.17 u 15:51

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je danas da je očekivao Češku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali da njegova ekipa mora ozbiljno da shvati duel protiv Belorusije ako želi da se plasira medju četiri najbolje ekipe na turniru.

– Očekivali smo da će nam protivnik biti Češka, ali igraćemo protiv Belorusije. Možda je to i bolje, pošto sa njima nismo igrali, a teško je igrati dva puta sa jednom ekipom (Češkom) u kratkom vremenskom periodu. Moramo na pravi način da shvatimo tu utakmicu, ne samo zbog toga da li ćemo pobediti, mi možemo da pobedimo sa igrom koja nije na maksimumu, već ako želimo da igramo kako treba u nastavku prvenstva – rekao je Terzić, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije igraju u četvrtak od 18.30 u Bakuu protiv Belorusije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

– Treba nam zaista dobra utakmica, pogotovo što smo četiri dana bez utakmice i praktično bez treninga. Moramo da nadjemo način da se vratimo u pravi ritam koji smo uglavnom imali u prva tri meča – naveo je selektor.

Govoreći o Belorusiji, Terzić je rekao da je to ozbiljna ekipa koja malo greši.

– Igraju malo drugačije nego što smo mi možda navikli, igraju mnogo kroz sredinu i neverovatno malo greše. Svaki poen mora da se zaradi. To će biti dobra provera kako trenutno igramo, a taj meč moramo ozbiljno da shvatimo radi samog plasmana u polufinale – rekao je on.

Reprezentativka Srbije Brankica Mihajlović rekla je da se ekipa raduje sutrašnjoj utakmici, posle pauze od četiri dana na turniru.

– Konačno je sutra četvrtfinale. Nisam nikad igrala protiv Belorusije, mislim da nije ni naša reprezentacija. Biće zanimljivo, drugačije, igraju slično ruskim ekipama. To je korektna ekipa, ne mogu da kažem da nemaju kvalitet, jer ne bi stigli do četvrtfinala. Moramo da igramo svoju igru bez obzira na protivnika, da pružimo maksimum kako bismo u subotu igrali u polufinalu – navela je ona.

Mihajlović je ocenila da je forma ekipa iz meča u meč sve bolja.

– Belorusija je slabija od nas, ali treba da pokažemo da smo u ovom trenutku ekipa koje svi treba da se pribojavaju – dodala je ona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter