0
The Best Of

VREMEPLOV: Tada se košarka igrala ‘u meso’, a brutalan nokaut doživeo je naš sadašnji selektor (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.17 u 13:10

Aleksandar Đorđević obeležio je kao igrač veliku eru našeg nacionalnog tima, a osim njegovih trojki i atraktivnih prodora, pamtiće se i nokaut koji je doživeo u Barseloni 1997. godine.

Kako ulazimo u samu završnicu Eurobasketa u Turskoj, zanimljivo je da se prisetimo događaja sa Evropskog prvenstva pre 20 godine i situacije u kojoj je glavnu ulogu imao aktuelni selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

I to na njegovu veliku žalost, jer ga je u prvi plan ‘izbacio’ bek selekcije Italije Alesandro Abio. Srećom pa ga ovim potezom nije izbacio i sa terena…

U pitanju je bio finalni meč u kom je Jugoslavija dominantno išla ka novoj pobedi. Na kraju je do nje došla rezultatom 61:49, a upravo je Aleksandar Đorđević bio najbolji akter utakmice.

Bukvalno je terorisao odbranu ‘azura’. Sa prepoznatljivo brzom igrom koju je forsirao, ‘Sale nacionale’ je toliko izbacio ‘svoje’ Italijane (jer je veliki deo karijere proveo u Milanu) iz takta da je Abio u nemoći uradio ono zbog čega se danas verovatno gorko kaje.

U jednom od opasnih prodora Đorđević je kroz sredinu reketa napao koš rivala, ali je bek Italije uličarskim i banditskim udarcem gotovo nokautirao plejmejkera Jugoslavije.

Činjenica stoji da se u to vreme igrala mnogo jača košarka, sa više kontakata, gde neki današnji faulovi nisu bili ni blizu tadašnjih, ali je ovaj potez Abioa sa razlogom doneo gužvu na terenu i burnu reakciju Đorđevića.

(Izvor: youtube / misaqpr)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter