0
Ostali sportovi

GORAN VESIĆ: Spektakl u Beogradu, 190 trijatlonaca na Adi Ciganliji

Objavljeno: 15.09.17 u 16:09

Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu biće održano u nedelju, 24. septembra, na Adi Ciganliji.Učestvovaće 190 takmičara, od čega je 50 posto iz inostranstva, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru gradski menadžer Goran Vesić.

– Grad Beograd se trudi da ohrabri saveze da organizuju velika takmičenja jer je to dobra promocija grada, a to je i prilika da se obnavljaju sportski objekti, kao što je slučaj sa Beogradskom arenom, u kojoj se sledeće godine održava fajnal-for. Kada su u pitanju ovakvi sportovi kao što je triatlon, ulaže se u stazu i delove gde se oni održavaju. Politika Grada Beograda i jeste da svake godine imamo nekoliko važnih sportskih takmičenja – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, veoma je važan turistički aspekt jer je Beograd grad koji živi od turizma, koji je i najbrže rastuća privredna grana.

– Mi svake godine imamo porast broja turista i broja noćenja, i to za više od deset odsto. Zbog toga i moramo da kreiramo nove povode zbog kojih bi neko došao u naš grad. To su koncerti, sport, zdravstveni i kongresni turizam i brojni događaji koji privlače ljude da dođu u naš grad. Sportski turizam je veoma važan za nas, tako da smo razgovarali i o održavanju brdske trke na Avali. Sve to privlači turiste, a to je i način da zaradimo. Takmičenje u triatlonu za nas je važno, a bitno je i da ono bude tradicionalno jer je to deo sportske i turističke ponude grada. Ovaj sport nema velike sponzore, tako da je veoma važna podrška lokalne samouprave i države – naveo je Vesić i organizatorima poželeo uspešno takmičenje i izrazio nadu da će ono u budućem periodu biti sve bolje i masovnije.

Darko Savić iz Triatlon saveza Beograda rekao je da je ovo jedan od najznačajnijih sportskih događaja, iako je triatlon u Srbiji tek u povoju.

– To će biti državno prvenstvo koje podrazumeva 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometar trčanja. Svi oni koji se bave triatlonom znaju koliko je to zahtevan sport – naveo je Savić.

Triatlonac Vladimir Savić govorio je o istorijatu triatlona i naveo da je u Francuskoj 1920. godine pri put kombinovano više sportova, a zvaničnim počekom ovog sporta se smatra 1974. godina.

Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu organizuje Triatlon savez Beograda uz podršku Grada Beograda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter