0
Američki fudbal

FOTO: Minnesota Vikings

NFL: Piterson bez osvete, Vikinzi bolji od Nju Orleansa (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.17 u 15:50

U noći između ponedeljka i utorka odigrana su poslednja dva meča prve nedelje NFL šampionata, a pobede su odneli Minesota nad Nju Orleansom, odnosno Denver nad LA Čardžersima.

Jedna od najvećih „saga“ ovog leta, kada je u pitanju NFL, bilo je pitanje gde će Adrijan Piterson nastaviti karijeru.

Nakon više nedelja vaganja, doneta je odluka – legendarni raning bek stigao je u Nju Orleans.

Nadali su se Sejntsi da će Piterson, uz Brisa, biti „faktor X“ u njihovoj igri i doneti novu dimenziju, a prvu priliku da to dokaže imao je protiv tima u kom je i zaslužio status legende, Minesota Vajkingsa, i to u Minesoti.

Ali, nije uspeo.

Piterson je doduše samo šest puta dobio loptu, što je bilo dovoljno za 18 jardi. Premalo, reklo bi se…

Mada, ima i do sjajne odbrane Minesote, koja je dopustila Brisu samo 291 bačen jard, što je za neverovatnog kvoterbeka, ipak, slab učinak.

Sa druge strane, Bredford je bio briljantan, bacio je čak tri pasa za tačdaun i 346 jardi. Tielen sa 157 i Digs sa 93 su se istakli kod Vikinga, dok je Kuk pretrčao 127, što je bilo dovoljno za 29:19, mada bi pobeda bila ubedljivija da Sejntsi nisu u samom finišu stigli do prvog tačdauna.

(Youtube/NFL)

U drugom meču večeri, pobedu Denveru nad Čardžersima donela je neverovatna odbrana Bronkosa, koja je uspela da izblokira fild gol za produžetak tima iz Los Anđelesa.

U pobedničkom timu odličan je bio kvoterbek Trevor Simijan sa 219 jardi, dva bačena tačdauna i jednim presečenim pasom, dok je Filip Rivers u Čardžersima podbacio sa 192 jarda. Bacio je Rivers, doduše, tri tačdauna, ali nedovoljno za pobedu.

(Youtube/NFL)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter