0
Američki fudbal

FOTO: Green Bay Packers

NFL: Pekersi savladli Sijetl, savršeni Baltimor, Dalas bez milosti prema Džajantsima (VIDEO)

Objavljeno: 11.09.17 u 09:30

U nedelju je odigrano 11 mečeva prve nedelje NFL šampionata. U „utakmici nedelje“, Grin Bej je odneo trijumf nad timom Sijetla, dok je u drugom velikom derbiju Njujork bio bez šanse na gostovanju u Dalasu.

Pitsburg Stilersi, nošeni Antoniom Braunom koji je imao čak 182 jarde hvatanjem, savladali su Klivlend Braunse 21:18.

Ben Rotlisberger prebacio je 263 jarde, uz dva pasa za tačdaun i jednu presečenu loptu, dok je Leveon Bel odigrao nešto slabiji meč, uz samo 32 pretrčane jarde.

Što se Braunsa tiče, Klivlend ima čemu da se raduje nakon odlične partij mladog Dešona Kizera, koji je uz 222 prebačene jarde imao i pas za tačdaun, uz jednu presečenu loptu. Takođe, vredi istaći da su Braunsi nastupili bez prvog pika ovogodišnjeg drafta, Majlsa Gereta, koji je doživeo povredu članka na treningu i odsustvovaće nekoliko nedelja. 

(Youtube/NFL)

Baltimor je praktično zlostavljao ekipu Sinsinatija. Meč je završen rezultatom 20:0, a koliko je odbrana bila sjajna možda najbolje govori podatak da su Rejvensi četiri puta presekli pas Endija Daltona, čak pet puta ga „sekovali“, dok je odbrana zabeležila i jedan isforsiran fambl.

(Youtube/NFL)

U derbi meču prve nedelje, Grin Bej Pekersi u sudaru dve neverovatne odbrane odneli su trijumf nad Sijetl Sihoksima. Koliko je susret bio tvrd pokazuje to da je poluvreme završeno rezultatom 3:0 za Sijetl, a moglo je da bude 11:0, da Džeremi Lejn nije napravio glupost i bespotrebnim udaranjem Devantea Adamsa zaradio isključenje, čime je praktično poništio tačdaun linijaša Nazaira Džonsa, koji je presekao pas Arona Rodžersa.

Usledila je greška Rasela Vilsona, kom je ispala lopta u 10 jardi od svoje endzone, Pekersi su iskoristili poklon, stigli do 8:3, a potom uz malo muke, ali reklo bi se rutinski, sačuvali prednost.

Rodžers je prebacio 311 jardi, dok je Vilson stao na 158, bez bačenog tačdauna.

(Youtube/NFL)

Filadelfija Iglsi savladali su Vašington Redskinse rezultatom 30:17. a odličnu partiju pružio je Karson Venc sa 307 prebačenij jardi. Susret je obeležio veliki broj izgubljenih lopti Vašingtona, čak četiri, od čega je fambl u poslednjoj četvrtini bio i ključan, pošto je Flečer Koks iskoristio grešku Kirka Kaznsa i doneo svom timu 28:17, da bi potom Džefri uhvatio pas Venca za dva poena, pa su Iglsi stigli do prvog trijumfa.

(Youtube/NFL)

U poslednjem meču dana, Kaubojsi su predvođeni dvojcem sofmora, Dakom Preskotom (268 prebačenih jardi) i Ezekelom Eliotom (104 pretrčane jarde), stigli do trijumfa nad Njujork Džajantsima, koji su nastupili bez povređenog Odela Bekama.

(Youtube/NFL)

Prošlogodišnji prvi pik na draftu, Džered Gof, razmontirao je Indijanapolis Koltse, koji su nastupili bez Endrua Laka.

Uz bačenih 306 jardi, Gof je imao 21 kompletiran pas od 29 pokušaja, a nemoć Koltsa bez prve zvezde tima najbolje je iskazana u promeni kvoterbeka, pošto je samo devet dana od dolaska u Koltse Džekobi Briset morao na teren umesto očajnog Skota Tolzina. 

(Youtube/NFL)

NFL, nedelja 1

Petak

Nju Ingland – Kanzas siti 27:42

Nedelja

Bafalo – NJ Džets 21:12
(Youtube/NFL)
Hjuston – Džeksonvil 7:29
(Youtube/NFL)
Klivlend – Pitsburg 18:21
Detroit – Arizona 35:23
(Youtube/NFL)
Čikago – Atlanta 17:23
(Youtube/NFL)
Tenesi – Oukland 16:26
(Youtube/NFL)
Sinsinati – Baltimor 0:20
Vašington – Filadelfija 17:30
LA Rems – Indijanapolis 46:9
San Francisko – Karolina 3:23
(Youtube/NFL)
Grin Bej – Sijetl 17:9

Ponedeljak
Dalas – NJ Džajants 19:3

Utorak
1.0 Minesota – Nju Orleans
4.20 Denver – LA Čardžers

Odloženo
Majami – Tampa Bej

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter