Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je predstavnike Univerzitetskog sportskog saveya Srbije i sportiste studente osvajače medalja na nedavno završenoj 29. Univerzijadi u Kineskom Tajpehu.

Povezane vesti

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Amela Terzić na 1.500 metara, ženski tekvondo tim u borbama, tekvondistkinja Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kg i naši veterpolisti.

Ministar Udovičić je istakao da je osvajanje četiri zlatne medalje sjajan uspeh za naš univerzitetski sport i da je ovaj rezultat više od sportskog rezultata jer predstavlja i motivaciju i primer svim mladim ljudima da se napornim i predanim radom i trudom može do najboljih svetskih rezultata. Ministar se osvrnuo i na sjajno praćenje Univerzijade od strane medija u Srbiji.

– Ponosan sam na naše zlatne univerzitetske sportske šampione, jer upravo oni su najlepši spoj buduće intelektualne elite ove zemlje, mladosti i sporta. Njihova predanost sportu i istovremeno završavanju fakulteta je dokaz da jedno ne isključuje drugo i to je poruka za sve naše mlade sportiste da je obrazovanje izuzetno važno i da ne smeju da odustaju ni na jednom polju ma koliko da nije ni malo lako. Upravo prepoznajući zahtevnost sportskih obaveza i s ciljem da naši sportisti budu i obrazovani omogućili smo kroz saradnju sa Ministarstvom prosvete posebne uslove za studiranje naših sportista – rekao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta podsetio je da je Beograd izabran za domaćina Evropskih studentskih igara koje će se održati u julu 2020. godine, i naglasio da su Igre mnogo više od sportskog takmičenja jer spajaju studente iz svih zemalja Evrope, kao i jedna od najlepših slika koja može da se pošalje iz naše zemlje.

FOTO: Softballsavez Beograd, Slobodan Đuric

Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, predvodio je delegaciju USSS u kojoj su bili i sekretar Đoko Čučković, rukovodilac službe za odnose sa javnošču Slobodan Đurić i stručni saradnik Stefan Kovačević.

– Želim da se zahvalim ministru Vanji Udovičiću na tome što je našao vremena da primi naše sportiste, ali moram i da se zahvalim sportistima na ostvarenim rezultatima u Kineskom Tajpehu. Ovo je jedno veliko ostvarenje, rezultat koji nas obavezuje i za budući period. Naredna Univerzijada je za dve godine u Napulju, neće biti lako dostići ove standarde koji su oni sami postavili, ali ćemo se truditi da u narednom periodu posvetimo se kako treba svim aspektima organizacije, da ćemo zajedno sa našim nacionalnim Savezima raditi još bolje i rezultat bi onda trebalo da bude onako kako svi očekujemo. Želim da se posebno zahvalim medijima koji su ove naše nastupe na adekvatan način ispratili. Iskreno, i ja sam, poput ministra, bio pomalo iznenađen tolikom pažnjom, ali izgleda da polako sazreva mišljenje kod ljudi da Univerzijada ne samo da je sportski događaj, već i kulturni, i još mnogo toga. Zato se nadam da ćemo u narednom periodu imati sa medijima još bolju saradnju i da će ovo biti još bolje praćeno – poručio je Jasnić.