1
Odbojka

FOTO: STARSPORT

SRBIJA BEZ FINALA: Nemačka pobedila ‘orlove’ posle velikog preokreta

Objavljeno: 02.09.17 u 20:12

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva.

Izabranicu Nikole Grbića su posle velike borbe poraženi od reprezentacije Nemačke rezultatom 3:2 (24:26, 15:25, 25:18, 27:25, 15:13).

Imaće za čim da žale reprezentativci Srbije. Imali su ‘orlovi’ vođstvo od 2-0 u setovima i dve meč lopte u četvrtom setu, imali su i 10-8 u odlučujućem petom setu, ali na kraju nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Srbija je fantastično ušla u meč. Na drugom tehničkom tajm-autu ‘orlovi’ su imali šest poena prednosti – 16:10. Zatim je došlo do opuštanja, izabranici Andree Đanija su prišli na 23:22, ali je Srbija zahvaljajući fantastičnom bloku ipak došla do 1-0 u setovima.

U drugom setu je usledila još bolja igra Srbije. Opet je blok pravio razliku i opet se na drugi tehnički tajm-aut otišlo sa ubedljivih 16-11. Nemci nisu imali rešenja za sjajne servise Marka Podraščanina i Srećka Lisinca. Za razliku od prvog, u drugom setu ‘orlovi’ nisu dozvolili ‘pancerima’ da se približe i set je dobijen rutisnki rezultatom 22-15.

Srbija je je i treći set otvorila dobro, ali je onda na scenu stupio Kampa sa svojim ubojitim servisima i Nemačka je smanjila na 2-1 u setovima. Izabranici Andree Đanija su i u četvrtom setu krenuli furiozno i poveli sa 6-2. Srbija je uspela da se vrati, do kraja seta se igralo poen za poen, a onda je u finišu usledila drama. Naši reprezentativci su imali dve meč lopte, ali sreća je bila na strani Nemačke koja je je uspela da dođe do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem petom setu, Srbija je imala prednost od 10:8, ali Nemci nisu odustajali i fantastičnom igrom u finišu su uspeli da dođu do 15-13 i plasmana u finale.

Nemačka će u finalu Evropskog prvenstva igrati protiv boljeg iz meča Rusija-Belgija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter