1
The Best Of

GDE SU, ŠTA RADE: Princa sa Neretve postao legenda AEK iz Atine i nizao uspehe sa Olimpijakosom

Objavljeno: 29.08.17 u 23:47

Dušan Bajević je bio igračka ikona Veleža iz Mostara, a Grčka je postala njegova druga domovina.

Golgeter kome su se klanjali navijači širom Jugoslavije, rođeni Mostarac Dušan Bajević (69), koji je golove postizao sa lakoćom u dresu Veleža zaslužio je u igračkim danima nadmimak: „Princ sa Neretve“… Kada neko odigra 322 zvanične utakmice i postigne u crveno-dresu na stadionu ispod Bijelog brega čak 166 golova, onda mora da mu se skine kapa.

Dušan silni je rešetao mreže redom, a posle voljenog Veleža preselio se u AEK za koji je upisao 106 mečeva i 65 golova. U dresu najbolje selekcije Jugoslavije je nastupao na SP u Nemačkoj i odigaro je 37 partija i pogađao 22 puta.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Veležu sa kojim je osvojio Kup Jugoslavije, a kada je počeo rat u BiH preselio se u Atinu. Nastavio je da radi u AEK, nizao je titule i sa Olimpijakosom, imao je pre više od decenije epizodu u Crvenoj zvezdi, gde ga je nasledio Boško Đurovski i osvojio duplu krunu. Radio je još u Omoniji, Arisu i krug je ponovo zatvorio sa crno-žutima.

Pre dve godine Bajević je seo u fotelju i postao sportski direktor AEK-a, a i danas sa mnogo elana obavlja svoj posao u Grčkoj, koja je svakako njegova druga zemlja posle raspada Jugoslavije.

0
0

1 Komentara

  1. Нисам сигуран али мислим да је овај човек најтрофејнији српски тренер.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter