0
The Best Of

GDE SU, ŠTA RADE: Otvorio je vrata Kipra i postao legenda na ‘rajskom ostrvu’ (VIDEO)

Objavljeno: 14.08.17 u 23:55

Kapiten šampionske generacije Vojvodine Svetozar Šapurić je kao igrač doprineo razvoju fudbala i sada obavlja ulogu sportskog direktora APOEL-a iz Nikozije.

Osvojio je kao kapiten poslednju titulu sa Vojvodinom 1989. godine, Svetozar Šapurić (57) se otisnuo tada na nedovoljno poznatu destinaciju Kipar. I nije pogrešio, postao je zaštitni znak fudbala na ‘rajskom ostrvu’, otvorio je svojim učinkom vrata drugim igračima i trenerima, koji su „gradili“ klubove decenijama unazad i sve je naplatio Srbin na klupi APOEL-a Ivica Jovanović, koji je sa „malenim“ klubom gurao dve sezone sjajno u  Ligi šampiona.

Ipak, popularni Toza, kako Šapurića iz miloste zovu, blizu tri decenije je na Kipru, gde je igrao uspešno za APOEL u dva mandata i Anortozis. Odmah je u Nikoziji počeo da gradi trenersku karijeru, a predvodio je pored plavo-žutih još tamsnji Olimpijakos i tri mandata je imao u Etnikosu iz Ahne. Sa ovom ekipom je pravio „čuda“ i dospeli su Intertoto Kup, gde su prošli nekoliko kola što je bila sebzacija sezone. Trenerski put ga je odveo u Kinu i imao je dva puta misiju u Čangčunu, da bi se na kraju 2014. godine povukao iz trenerskog posla.

Poziv APOEL-a da bude sportski direktor je prihvatio pre više od godinu dana i osvojena je nova ubedljiva titula prošle sezone. Šapurić će pokušati da dođe do plasmana u Ligu šampiona, ali ako im to ne pođe za rukom već imaju u džepu igranje u grupnoj fazi Lige Evrope tokom jeseni.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter