0
Američki fudbal

NFL: Suspezija koja bi mogla da promeni tok NFL šampionata (FOTO)

Objavljeno: 12.08.17 u 19:56

Sezona u NFL-u je pred nama, a jedan od glavnih favorita za plasman u plej-of, ekipa Dalas Kaubojsa, znatno oslabljena ulazi u borbu za 52. superbol.

Naime, nakon višemesečne istrage, liga je donela kaznu da Ezekela Eliota, raning beka Dalas Kaubojsa, suspenduje na šest utakmica.

Eliot je optužen da je 2016. godine fizički napao svoju bivšu devojku u čak pet različitih navrata. Usledila je istraga NFL-a, da bi, nakon velikog broja intervjua, i istrage koja je trajala skoro godinu dana, popularni Zik dobio zabranu od čak šest mečeva neigranja. 

Nedugo potom, oglasio se i sam Eliot:

– Iznenađen sam i razočaran odlukom lige, i izražavam neslaganje sa njihovim pronalaskom.

Uveren sam da je ovo veoma uznemirilo moju porodicu, saigrače, upravu i navijače Dalasa, i zbog toga mi je veoma žao.

Znam da nisam savršen. Planiram da jako, van i na terenu, kako bih sazreo i opravdao sjajnu priliku koju sam dobio.

Velikog udela u ovoj odluci imalo je i Eliotovo ponašanje tokom vansezone, pošto je, prema navodima medija, učestvovao u tuči u jednom baru, potom skinuo devojci grudnjak tokom parade, da bi bio i uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

On je, uz Daka Preskota, igrač od kog mnogi očekuju da u narednim godinama bude jedan od nosilaca igre Kauboja, kao i da postane jedan od najboljih raning bekova ikada, pošto je prošle godine predvodio ligu u pretrčanim jardama.

Na teren bi, ukoliko liga ne usvoji žalbu koju je Eliot najavio, trebalo da se vrati u osmoj nedelji, kada Dalas igra protiv divizijskog rivala Vašingtona. U međuvremenu, njegovi saigrači moraće da se bore protiv Njuork Džajantsa, Denvera, Arizone, LA Remsa, Grin Bej Pekersa i San Franciska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter