0
Ostali sportovi

VATERPOLO: Srbija u polufinalu!

Objavljeno: 11.08.17 u 19:43

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog juniorskog prvenstva u Beogradu, nakon što su bili bolji od Italije rezultatom 17:9.

Naša reprezentacija je do pobede došla sjajnom igrom u napadu, uz „dobijene“ sve četiri četvrtine, prve tri po 4:2, dok je u poslednjoj bilo 5:3.

Naš tim je poveo sa 4:1, ali je usledio odgovor Italijana i rezultat je ubrzo bio 5:4 za Srbiju, uz par šansi za poravnanje. 

Raspucali su se potom Drašković i Vučinić, dodao je i Radović pogodak, pa je bilo 8:4 na poluvremenu.

Treća deonica ujedno je bila i „najzategnutija“, pošto su se igrači pokoškali u jednom momentu, što je prouzrokovalo isključenje Draškovića i dva Italijana. Srbija je uspela i taj deo igre da dobije sa 4:2, pa je rezultatom 12:6 otvoren poslednji deo igre.

Kada je Tankosić pogodio za 13:6, činilo se da je kraj, ali su Italijani vezali dva pogotka, prišli na 13:8 i naterali Vladimira Vujasinovića da podvikne.

Reakcija je bila munjevita, dala je Srbija još četiri gola i stigla do pobede od 17:9.

U polufinalu naša selekcija igra protiv Grčke.

SRBIJA: Filipović, Tankosić 2, Tomić 1, Lukić 2, Vučinić 4, Gvozdanović 1, Drašović 3, Toholj 1, Janković, Radojević, Radonjić 2, Velkić 1 i Belopavlović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter