0
Ostali sportovi

PARAGLAJDING: Srbi i Poljaci lete zajedno

Objavljeno: 11.08.17 u 16:00

Piloti paraglajdera iz Srbije i Poljske ovog avgusta održavaju zajedničko državno prvenstvo na našoj najpoznatijoj planini.

U organizaciji VSS i Paraglajding kluba “Golija“ iz Raška od 14. do 19. avgusta na Kopaoniku se održava objedinjeno Državno prvenstvo Srbije i Poljske u preletu paraglajderom na kojem učestvuje 150 pilota. Ovo je jedinstveno takmičenje koje po prvi put dovodi dve nacije na isti teren – planinu Kopaonik, poznatu kao jednu od najboljih destinacija za disciplinu prelet na Balkanu. Na istom mestu već su održavana velika paraglajding takmičenja – Evropsko prvenstvo 2014. godine, Svetski kup 2013. godine i veliki broj predsvetskih kupova.

I Srbija i Poljska imaju veoma dobre pilote u ovoj disciplini i biće zanimljivo uživo pratiti njihove trke na internetu. Inače, ideja objedinjenih državnih prvenstava počela je još pre nekoliko godina na inicijativu Srbije, gen.sekretara VSS i paraglajding komisije. Tako je pre nekoliko godina na Kopaoniku prvi put održano objedinjeno državno prvenstvo Srbije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske.

Tokom naredne nedelje na Kopaoniku piloti paraglajdera poletaće sa jednog od tri starta, u zavisnosti od meteo prilika svakog od takmičarskog dana – Jadovnik (1560 m nadmorske visine), Kokorovac (1330 m) ili Orlove stene (1740 m). Njihove trke održavaće se do visine od čak 3000 m, a mogu biti dugačke i do 100 km.

Svečano otvaranje takmičenja je u nedelju, 13. avgusta u 19 časova u hotelu Kraljevi čardaci, u kojem će biti i štab takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter