0
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Sećate li se kada je Nikola Žigić ‘mokrio’ kod korner zastavice? (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.17 u 23:59

Bila je ovo jedna od onih utakmica popularnog ‘Žigare’ kada je jednostavno bio – nezaustavljiv!

Septembra 24. pre 14 leta, tačnije, 2003. godine odigran je meč između danskog Odenzea i Crvene zvezde u okviru Kupa UEFA. Tog dana Nikola Žigić Evropi je pokazao sebe u punom sjaju, jer je sa dva gola doneo srpskom timu povoljan rezultat (2:2) pred revanš u Beogradu.

Kasnije je Crvena zvezda slavila sa 4:3 na ‘Marakani’ uz dva gola Nemanje Vidića i po jednog Bojana Đorđića i Nikole Žigića, koji je ipak bio junak ovog dvomeča protiv neugodnih Skandinavaca.

Najpre je u prvom susretu u TRE-FOR parku u Odenzeu pred oko 12.000 gledalaca, od čega je bar hiljadu bilo Delija, postigao gol tako što je lobovao golmana glavom dok je ovaj bio gotovo na gol-liniji.

I ta proslava je bila sjajna jer se Žigić glavom u proklizavanju zakucao glavom u korner zastavicu, ali je prilikom drugog gola na drugoj strani terena sa tom korner zastavicom imao nešto drugačiji ‘kontakt’.

Naime, popularni ‘Žigara‘ je imitirao psa, tako što je četvoronoške dopuzao do ugla terena i onda podignuvši nogu ‘mokrio’ po korner zastavici.

U to vreme internet nije bio toliko zastupljen, ali je i pored toga tada dospeo na mnoge TV kompilacije proslava gola širom Evrope, pa i sveta. Nije ni čudo, zaista je bio originalan.

(Izvor: youtube / MrRedStarBelgrade)

(Izvor: youtube / CrniGuja)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter