0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SAVIĆ SE VRATIO U SVOJU ZVEZDU: Emocije! Bazen je moj život, zagorčavam ga samom sebi (FOTO)

Objavljeno: 02.08.17 u 13:30

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić od danas je ponovo trener Crvene zvezde, a u crveno-bele se vratio, kako je rekao, pre svega zbog emocija.

– Istina je da su emocije, ali i da bih vratio osećaj, jer ja kao selektor reprezentacije nisam vodio klub. Izgubio se taj osećaj. Nisam čovek koji ne može ništa da radi. Moj život je bazen. Ovo je nešto što je dobro za mene, za Zvezdu i za klupski vaterpolo -rekao je Savić.

Savić je od 2011. do 2015. godine trenirao Zvezdu, s kojom je 2013. osvojio titulu prvaka Evrope.

Novinare je zanimalo i kada je dogovorena saradnja.

– Dogovorena je onog momenta kada sam odlazio da se posvetim reprezentaciji. Tada je bilo priče da ću se vratiti kada se steknu uslovi, a uslovi su moja emotivna stabilnost – rekao je on.

Savić je kazao da se pripremao šta će reći na predstavljanju, a da je najbolja stvar koju je našao bila izjava posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošle godine.

– Rekao sam da će zlato da nas debelo košta, naš vaterpolo, i to je u suštini tačno – kazao je Savić.

FOTO: STARSPORT

– Voleo sam inače da zagorčavam život svima, tako i svojim roditeljima, a danas vidim da zagorčavam život samom sebi – rekao je Savić kroz osmeh.

On je rekao da ne zna kakav je plan i program i da je u ovom trenutku jako teško pričati o ambicijama.

– U vaterpolu se ne zna šta će biti sutra, a kamoli za jednu sezonu. Teško je pričati o ambicijama – rekao je selektor Srbije.

Savić je sa Zvezdom pored evropske titule osvojio i dve „duple krune“ u Srbiji 2013. i 2014. godine, 2013. klubu doneo i pehar Superkupa Evrope.

 
FOTO: STARSPORT

Predsednik Vaterpolo kluba Crvene zvezde Viktor Jelenić rekao je da mu je čast što se Savić, „najbolji trener sveta“, vratio u klub.

– Mi njemu dugujemo još od prošlog puta, a sada kada bih vam rekao za koliko će da radi, mnogi bi se iznenadili. To je smešno malo. On je mogao da ide gde je hteo, ali on se vratio u Zvezdu – rekao je Jelenić.

On je kazao da se sve to radi u interesu srpskog vaterpola.

– Gledamo da unapredimo sve ovo, da možda opet jednog dana dovedemo najbolje igrače na svetu – kazao je Jelenić.

On je rekao da Zvezda ima dugovanja od 180.000 evra, kao i da crveno-beli prethodnih sezona nisu imali uslove da normalnu treniraju, jer uslovi koje su davali sportski centri ‘nisu bili fer’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter