Mlade rukometašice Grčke napustile su danas utakmicu protiv selekcije Makedonije na Evropskom prvenstvu do 17 godina, koje se održava u Skoplju, jer je na trenerkama stručnog štaba suparnica pisalo ‘Macedonia’, preneli su lokalni mediji.

Grkinje su se posle zagrevanja povukle sa terena kada je trebalo da budu intonirane himne, ali iako su se vratile posle desetominutnog ubedjivanja službenika Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometne federacije Makedonije, rukovodstvo ih je ponovo povuklo u svlačionicu ubrzo posle početka utakmice.


Meč mladih rukometašica dve susedne zemlje je prekinut samo 32 sekunde posle početka, jer je rukovodstvu i rukometašicama reprezentacije Grčke zasmetalo to što na trenerkama stručnog štaba Makedonije piše “Macedonia”. Grčki selektor je zatražio tajmaut, da bi odmah nakon toga povukao ekipu sa terena.

Sudije su, prema pravilima, sačekale 15 minuta da se mlade grčke rukometašice vrate na teren, a kako se to nije dogodilo proglasile su službenu pobedu selekcije Makedonije.