0
Auto Moto

FOTO: YouTube

‘TIFOSI’ PREZADOVOLJNI REZULTATOM KVALIFIKACIJA: ‘Ferariju’ prva dva mesta, prate ih ‘srebrne strele’ (FOTO)

Objavljeno: 29.07.17 u 16:38

Kao i u Monaku, Skuderija Ferari imaće dve prve pozicije na početku trke Velike nagrade Mađarske, posle koje sledi pauza od mesec dana.

Sebastijan Fetel osvojio pol poziciju u ‘Hungaroringu’. On je u trećim kvalifikacijama postavio vreme 1:16.276. Drugo mesto osvojio je njegov timski kolega, Kimi Raikonen, kasnivši 0.168 za njim, dok je Valteri Botas u ‘mercedesu’ bio treći. Ovo je veoma važan rezultat za Fetela, jer u generalnom plasmanu beži najbližem rivalu samo jedan poen. Uz to kao šlag na tortu mu je došao loš rezultat prvog pratioca, Luisa Hamiltona.

Posle prvih kvalfikacija ispali su Kevin Magnusen (14.), kao i oba vozača Vilijams ‘Martini’ rejsinga, Lens Strol (17.) i novajlija u ovoj sezoni koji menja bolesnog Filipea Masu, Pol di Resta (19.), i Zaubera, Paskal Verlajn (18.) i Markus Erikson (20.).

 

Druge kvalifikacije najbolje je završio Džolion Palmer (11.) u ‘renou’. Iza njega su se našli dvojac Sahara fors Indije, Esteban Okon (12.) i Serhio Perez (14.), Danil Kvjat (13.) i Roman Grožan(15.).

 

U poslednjem delu kvalifikacija Fetel je dominantnom vožnjom uspeo da postavi najbolje vreme, osvojivši tako 48. pol poziciju u karijeri. Botas je greškom u poslednjoj krivini izgubio drugo mesto, koje je zauzeo Raikonen, dok je četvrto mesto osvojio Hamilton sa zaostatkom od 0.431 za vodećim. Hamilton je sve treninge loše odvozao, pravio je mnogo grešaka, što se odrazilo i na kvalifikacije. Peto i šesto mesto pripada Red bul rejsingu, odnosno Maksu Ferštapenu i Danijelu Rikardu, dok je Niko Hulkenberg bio sedmi, ali će startovati sa 12. mesta zbog kazne. Iza njega su odlični ‘Maklareni’, Fernando Alonso (8.) i Štofel Fandorne (9.), koji odlično voze ovog vikenda. Deseti je završio Karlos Sainz.

 

Velika nagrada Mađarske startuje sutra u 14 časova.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter