0
Američki fudbal

NFL: Počinje ludnica!

Objavljeno: 28.07.17 u 13:09

Poslednja nedelja jula je vreme kada timovi počinju i zvanično sa pripremama za sledeću sezonu.

Trening kampovi u najjačoj ligi američkog fudbala na svetu započeli su prošle nedelje, kada su se „na dužnost“ javili rukiji.

Nedelju dana kasnije, na terenima su im se pridružile i iskusnije kolege, pa ekipe polako ali sigurno hvataju zalet za početak sledeće sezone.

Najviše pažnje javnosti privlači prvi pik ovogodišnjeg drafta, Majls Geret, koji će pokušati da Klivlend povede ka pobedama… ili pobedi, pošto su prošle sezone na jedvite jade zabeležili jedan trijumf.

Takođe, interesantna je i situacija u Vašingtonu, gde kvoterbek Kirk Kazins igra pod takozvanom „oznakom franšize“, što znači da nema dugoročni ugovor sa timom, već da će naredne sezone moći da pređe u neki drugi tim.

Uz to, navijači sa pažnjom prate razvoj situacije u Dalas Kaubojsima, pošto je ovaj tim tokom leta ostao bez nekoliko važnih igrača, o čemu ćete imati prilike da čitate u predstavljanju timova, a na sve to su se nadovezali skandali Ezekela Eliota, koji će po svemu sudeći biti suspendovan na nekoliko mečeva, kao i otpuštanje sjajnog Lakija Vajtheda, nakon što je policija objavila da je vajd risiver uhapšen zbog krađe. Dalas je reagovao otpuštanjem, nakon čega se policija ispravila saopštivši da je „u pitanju greška, i da je krađu počinio drugi čovek.“

Titulu brani Nju Ingland, koji će i otvoriti sezonu protiv Kanzas Siti Čifsa 8. septembra.

Predsezona počinje 4. avgusta takozvanom „Hol ov fejm“ utakmicom, na kojoj se sastaju Dalas i Arizona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter