1
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

DA LI ĆE POMRSITI KONCE VODEĆEM DVOJCU: Australijanac, za sada, dominira u Mađarskoj (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.07.17 u 18:10

Počele su pripreme za 11 trku u sezoni Formule 1 koja se vozi u Budimpešti.

Vozač Red Bul rejsing-Tag hojera, Danijel Rikardo, bio je najbolji tokom prva dva treninga na ‘Hungaroringu’. On je dominantnom vožnjom potvrdio da je jedan od glavnih konkurenata za podium u Mađarskoj.

On je postavio najbolje vreme – 1:18.468, na stazi s uličnim karakteristikama koja bi trebala da odgovara Skuderiji ‘ferari’. Sledio ga je Kimi Raikonen u ‘ferariju’ 1:18.702, dok je treći bio Luis Hamilton sa zaostatkom od 0.372 za vodećim. Rikardo je bio stabilan, odlično je vozio na svim setovima guma, pored toga bio je i najvredniji sa 31 odvezanim krugom. Ovaj period obeležio je i mladi vozač Has tima, Antonio Đovinaci, koji je imao udes u bolidu Kevina Magnusena. Srećom, Italijan nije ozbiljnije povređen, ali je zato bolid pretrpeo štetu, te je Magnusen odvozao samo par krugova u drugom treningu.

Na drugom treningu Australijanac je nastavio tamo gde je stao. Sjajna vožnja na super mekim gumama dovela ga je na vrh vremenom 1:18.455. Trenutno prvoplasirani u generalnom plasmanu, Sebastijan Fetel, zaostajao je 0.183 za njim, dok je Valteri Botas bio treći vremenom 1:18.656. Hamilton se mučio tokom drugog treninga, pa je najbolji rezultat ostvario na mekim gumama. To mu je bilo dovoljno za peto mesto, odmah iza ‘Ajsmena’. Najzanimljiviji rezultat ostvarili su vozači ‘Maklaren’ ‘honde’, Fernando Alonso i Štofel Fandorne, koji su uspeli da uđu u top deset. Ovaj trening obeležila su izletanja sa staze, Paskala Verlajna i Džoliona Palmera, zbog kojih je bila istaknuta crvena zastava.

Sledeći trening na programu je sutra od 11 časova, dok će kvalifikacije početi tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Mađarske voziće se u nedelju od 14 časova na kojoj će biti razrešeno ko ide na jednomesečnu pauzu kao vodeći. Trenutno je između Fetela i Hamiltona samo jedan poen razlike.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter