0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

AVIO-MODELARSTVO: Bojan Gostojić prvak Evrope

Objavljeno: 28.07.17 u 11:28

Naš modelar, junior Bojan Gostojić, izborio se u veoma zahtevnoj konkurenciji za titulu šampiona Evrope.

Bojan Gostojić, kojem je ovo poslednja sezona da se takmiči kao junior za reprezentaciju Srbije upravo je osvojio prvo mesto na Evropskom prvenstvu za slboodnoleteće modele koje se do subote uveče održava u Makedoniji. Bojan je osvojio zlatnu medalju u kategoriji F1B, takozvanim gumenjacima, među 31 takmičarem.

Na takmičenju je vreme bilo veoma turbulentno, teško i samo nas sedmorica smo imali maksimalne letove. Nakon regularnog dela takmičenja, nas sedmoro je išlo u takozvani flaj-of, odnosno kroz dodatne letove smo se borili za pozicije. Tu je vreme bilo idealno, ali u prvoj seriji je otpao smo jedan takmičar, kaže Bojan koji je u drugoj dodatnoj seriji izborio zlatnu medalju postavivši rezultat koji je za čak 100 sekundi bolji od drugoplasiranog.

Bojan je inače navikao da u Vazduhoplovni savez Srbije donosi medalje sa visokorangiranih takmičenja i tokom proteklih godina uvek je bio među najboljih četvoro takmičenja na šampionatima. U poslednjoj godini svoj juniorskog staža, Bojan nas je sve obradovao evropskom zlatnom medaljom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter