0
Ostali sportovi

‘DELFINI’: Nije bilo sjajno, ali dovoljno za polufinale!

Objavljeno: 25.07.17 u 20:45

Reprezentativci Srbije u vaterpolu složni su u oceni da su u današnjem četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Australije odbranu odigrali na visokom nivou, kao i da od početka meča pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje.

– Nije ovo bio najbolji dan Srbije, ali onoliko koliko je trebalo uspeli smo da pokažemo. Stavili smo od samog starta da se pitanje pobednika zna. Bili smo favoriti, ali je bilo bitno da to pokažemo i u samoj igri. Imali smo sreće sa realizacijom igrača više. Raduje mali broj primljenih golova – rekao je kapiten reprezentacije Filip Filipović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).

Aktuelni šampioni sveta su napravili još jedan korak ka odbrani titule osvojene pre dve godine, a naredni protivnik na tom putu biće im pobednik meča Italija Hrvatska.

– Ne bi trebalo da nas brine iako polufinale bude bilo rezultatski neizvesno. Do sada je bilo sve do nas. Potrudićemo se da igramo više za nas, a manje za protivnika. Ono što smo do sada pokazali je sasvim zadovoljavajuće, a ovo je bila dobra uvertira za polufinale. Bez obzira na protivnika, verujem da ćemo se dobro spremiti – rekao je Filipović.

Strelac dva gola na utakmici protiv Australije Andrija Prlainović ocenio je da je bilo reprezentacija koje su vipe zaslužile da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

– Mislim da je možda bilo ekipa koje su više zaslužile četvrtfinale od Australije, jer su ipak došli sa dosta promenjenim sastavom u odnosu na prethodne sezone. Videlo se to i na ovom turniru. Trebaće još mnogo da rade, nedostaje im kvaliteta i iskustva. Od starta nije dolazio u pitanje naš prolaz dalje, dobro smo prišli utakmici, iskoristili priliku da napravimo uvod za polufinale. Mislim da smo uhvatili ritam i da ćemo u polufinalu posle ovog četvrtfinala igrati dobro – rekao je Prlainović.

On je posebno istakao odbranu selekcije Srbije.

– To je najveća karakteristika srpske reprezentacije. Te utakmice na mali broj golova uvek pobedjujemo. Svih ovih godina od kada je Dejan (Savić) selektor najveći akcenat je na odbrani. Što pozicionoj, što odbrani od kontranapada protivnika i pogotovo na igraču manje. To je ona razlika koja je evidentna u odnosu na druge timove i to ćemo gledati da zadržimo i u polufinalu, nadam se – rekao je on.

Prlainović je kazao da nije bitno da li će Hrvatska ili Italija biti rival u polufinalu.

– Imamo pozitivan skor poslednjih godina. To je polufinale i utakmica ko god da dodje, Italijani ili Hrvati nosi nešto novo sa sobom. I jedni i drugi su među četiri najbolje ekipe na svetu – rekao je on.

Bek Srbije Milan Aleksić rekao je da je meč s Australijom bio izuzetno fizički težak.

– Pobeda je ipak došla lakše od očekivanog. Danas nam je išao i napad. Sada čekamo protivnika u polufinalu. Imali smo ozbiljne mečeve, ali rezultatski nisu bili neizvesni. U pitanju je naša mentalna snaga. Iz meča u meč smo na visokom nivou. Odbrana je stalno vrhunska – rekao je Aleksić.

Vaterpolista Miloš Ćuk izrazio je nadu da će Srbija tek u odlučujućim mečevima na prvenstvu pokazati pravu snagu.

– Odradili smo sve što smo želeli. U prošlosti Australija nam je zadavala probleme. Držimo ritam kakav je potreban, odbrana je konstantno na visokom niovu. Predstoje mečevi koji rešavaju deobu medalja i verujem da ćemo biti spremni – rekao je Ćuk.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter