0
Atletika

ATLETIKA: Frederiks suspendovan zbog sumnje na korupciju

Objavljeno: 18.07.17 u 09:07

Međunarodna atletska federacija (IAAF) privremeno je danas suspendovala bivšeg namibijskog sprintera Frenkija Frederiksa na članstvo u Savetu te organizacije, zbog sumnje na korupciju prilikom glasanja za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine.

Frederiks je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, čija Etička komisija vodi odvojenu istragu protiv njega za isplatu od gotovo 300.000 dolara, koliko je dobio 2. oktobra 2009. godine, istog dana kada je Rio de Žaneiro dobio organizaciju Olimpijskih igara 2016. godine.

Francuski list Mond je u martu preneo da je jedan brazilski biznismen izvršio uplatu preko sportske marketinške kompanije koju je osnovao Papa Masata Dijak, sin bivšeg predsednika IAAF Lamina Dijaka.

Otac i sin Dijak su u Francuskoj optuženi da su iznuđivali novac od sportista kako bi im pomogli da prikriju doping.

Frederiks je negirao nepravilnosti i tvrdi da je dobio novac za konsultantske poslove. On je nedavno predložio da napusti funkcije u MOK i IAAF. On namerava da ospori suspenziju na saslušanju.

Frederiks (49) je, između ostalog, osvojio srebrne medalje u trkama na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine i četiri godine kasnije u Atlanti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter