0
Ostali sportovi

DRAGOSAVLJEVIĆ POSLE BRONZE: Drago mi je da sam se vratio na postolje

Objavljeno: 16.07.17 u 15:17

Kajakaški reprezentativac Srbije Marko Dragosavljević rekao je danas da je zadovoljan bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u Plovdivu i da je taj rezultat dobra najava za Svetsko prvenstvo u češkim Račicama.

– Dobro sam krenuo, mislim da sam sredinom trke mogao da dam još jedan odsto više, ali mislim da to ne bi uticalo moj plasman. Video sam na 100 metara ima čamaca ispred mene, ali to me nije poljuljao. Imao sam samopouzdanja da izguram trku, jer znam da se svaka trka rešava u finišu. Prezadovoljan sam jer sam se vratio u formu u kakvoj sam uvek bio. Drago mi je što sam se vratio na postolje i ono što mi pripada, rekao je Marko Dragosavljević, preneo je Kajakaški savez Srbije.

Zlatnu medalju osvojio je Britanac Lijam Hit sa 33,380 sekundi, a srebrnu madjarski kajakaš Bence Horvat rezultatom 33,455 sekundi.

– Nadam se da ću bolje raditi za Svetsko prvenstvo i da mogu da se borim za zlato. Na dobrom sam putu, jeste konkurencija bila slabija, ali ovo je dobar pokazatelj u kom smeru ide sezona. Vrhunac bi mogao da bude na Svetskom prvenstvu, tamo može da ‘padne’ medalja, naveo je Dragosavljević.

On je dodao da je u poslednjih pet godina učestvovao u pet finala na velikim takmičenjima i osvojio četiri medalje i najavio odlazak na kratak odmor, a posle toga će početi pripreme za Svetsko prvenstvo.

Srpski tim je Evropsko prvenstvo u Plovdivu završio sa tri medalje dve srebrne i jednom broznanom.

Svetsko prvenstvo održaće se u češkim Račicama, od 23. do 27. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter