Slavlje posle pobede u Njukaslu bilo je neopisivo, navijači Partizana priželjkuju još jednu reprizu ove godine.

Povezane vesti

Bez obzira da li Partizan uđe ove sezone u Ligu šampiona, kao i ma koliko god još puta se našao u elitnom takmičenju, uvek će se među pristalicama crno-belih pamtiti čuvena 2003. godina i taj 27. avgust u Njukaslu.

Gol sadašnjeg sportskog direktora Ivice Ilieva na asistenciju još uvek aktuelnog kapitena Saše Ilića, pa zatim neverovatna odbrana predvođena Taribom Vestom i dirigentska palica Lotara Mateusa ušli su večno u anale kluba iz Humske.

Posebna priča su penali gde, iako je lovorike poneo Milivoje Ćirković golom u sedmoj seriji, pravi junak bio Ivica Kralj. Možda i najbolji golman Partizana u 21. veku baš te večeri se kandidovao za tu laskavu titulu.

Branio je moguće i nemoguće, kako tokom 120 minuta utakmice, tako i u penal-ruletu. Rekli su mnogi navijači tada – rukavice ti se pozlatile.

Verovatno bi danas na nekoj aukciji vredele mnogo, ali su one koji minut pre zvaničnog ulaska ‘parnog valjka’ u Ligu šampiona, umesto u rukama nekog nepoznatog navijača, završile u rukama – slavnog košarkaša Vlada Divca.

Tako je velikan našeg sporta dobio uspomenu za ceo život. Kao da nije bilo dovoljno to što je uživo prisustvovao istoriji voljenog kluba, ali i to što se kasnije ‘promuvao’ u svlačionicu Beograđana i dobio ovacije kompletne ekspedicije srpskog šampiona.

Od tada mnogi veruju daje baš Vlade Divac doneo sreću Partizanu.

Momenat kada slavi trijumf sa rukavicama u rukama možete da vidite na 1:17 minuta priloženog snimka:

(Izvor: youtube / underPARTIZAN)