0
Američki fudbal

SAAF: Divlji veprovi i Vojvode u finalu Prve lige Srbije!

Objavljeno: 26.06.17 u 10:16

Novosadska ekipa GAT Dukes i aktuelni šampioni iz Kragujevca Wild Boars boriće se za naslov novog prvaka Srbije u finalnom meču Serbian Bowl SPORT KLUB Prve lige Srbije.

GAT Djuksi su trijumfovali nad SBB Vukovima sa 33 : 7 u polufinalnom meču odigranom u Beogradu, potvrdivši tako svoju uzlaznu formu u sezoni. Sjajnu partiju pružio je trkač Džermajkl Selders postigavši tri od pet tačdauna novosadske ekipe, dok su se u strelce upisali i Kornelijus Bota i mladi igrač odbrane Nemanja Vučković.

Beogradska ekipa je nadigrana u svim aspektima igre, a pobednik je, ispostaviće se, bio rešen još nakon prve četvrtine. Najveću rezultatsku razliku Vojvode su napravile u drugoj četvrtini, koja je okončana krajnjim rezultatom meča, budući da su treća i četvrta deonica protekle bez poena. Koliko su Novosađani dobro igrali, govori i činjenica da su ubeležili čak šest intersepcija, tj. presečnih pasova napada Vukova. Ipak, povreda startnog kvoterbeka beogradske ekipe Luisa Kindla dodatno je poremetila igru već „ranjenog čopora”.

SBB Vukovi tako prvi put u istoriji neće biti učesnici finala domaćeg šampionata, uz jednu od najneefikasnijih utakmica ikad odigranih. S druge strane, Vojvode će igrati svoje drugo finale u novijoj istoriji SAAF-a, te pokušati da, posle dve godine, vrate titulu u Novi Sad, ovog puta protiv Wild Boarsa iz Kragujevca.

A Kragujevčani su, dan ranije u odnosu na Novosađane, bez većih problema savladali ekipu Meridian Indians sa 50 : 3. Silno naoštreni i spremni da preduprede eventualna iznenađenja, na poluvreme su otišli sa ogromnom prednošću od 36 : 0, te su njihovi navijači i igrači već tada mogli da slave svoj 12. pohod na vrh. Već po ustaljenom scenariju, kvoterbek Dalton Oliver je vispreno razigravao hvatače Stepovića, Stevanovića, Đurića, koji su uspešnim hvatanjem lopte u end-zoni uvećavali rezultatsku razliku. Osim pasom, Stepović i Loran Čimanga su po jednom utrčali u protivničku end-zonu, a greškom napada gostiju iz Inđije lajnbeker Marko Karabaić je postigao završni poen za svoj tim.

Znatno igrački oslabljeni, Indiansi nisu uspeli da pruže jači otpor protivniku, a jedine poene postigao je Darko Klasan fild-golom u trećoj četvrtini. Uprkos teškom porazu, tim iz Inđije može imati razloga za zadovoljstvo jer su učešćem u polufinalu ostvarili svoj najbolji rezultat u istoriji kluba.

Podsetimo, finale SPORT KLUB Prve lige Srbije – Serbian Bowl – igraće se 8/9. jula, a mesto i vreme odigravanja utakmice biće naknadno saopšteni.

Sve informacije o ovogodišnjem takmičenju možete ispratiti na zvaničnom sajtu Asocijacije SAAF.rs te društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter