0
Ostali sportovi

BRAVO, DELFINI: Srbiji zlato u Svetskoj ligi nakon vanserijskog preokreta!

Objavljeno: 25.06.17 u 16:17

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju u Svetskoj ligi, nakon što su savladali Italiju u finalu sa 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3).

Srbiji je ovo ukupno 11. zlatna medalja u Svetskoj ligi, a peta uzastopno.

Težinu ovom zlatu daje to što je do trijumfa naša reprezentacija stigla nakon velikog preokreta, pošto su Italijani vodili sa 4:0.

Ipak, sjajnom igrom u drugoj četvrtini naš tim se vratio u igru, da bi u trećem delu, koji je naša reprezentacija dobila sa 5:2, došla i do prednosti.

Vraćali su se Italijani, vodili su i oni u poslednjem delu meča, ali je Pjetlović golom dva minuta pre kraja doveo naš tim do 10:9, a potom njegov brat Gojko na golu sprečio izjednačenje.

Najefikasniji u ekipi novog-starog osvajača najsjajnijeg odličja bili su Mitrović i Pjetlović sa tri gola, Subotić je dodao dva, a po jedan su dali Prlainović i Filipović.

Kod Italijana bolji od ostalih bio je dvojac Fulvio – Fioli sa po tri gola, a Đito, Bodegas i Galo su dodali po jedan pogodak.

Treće mesto zauzela je reprezentacija Hrvatske, koja je savladala selekciju SAD 10:4.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Srbija – Italija 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3)
Srbija: G. Pijetlović, Subotić 2, Rašković, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 3, Ubović, Aleksić, Drašković, Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović
Italija: Del Lungo, Di, Fulvio 3, Đito 1, Finjoli 3, Mirarki, Veloto, Nora, Galo 1, Rencuto, Bodegas 1, Aikardi, Bertoli, Volarević[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter