0
The Best Of

VREMEPLOV: Kako je ‘ludi’ Gaza promešao Hendrija kao viski i votku dve godine kasnije (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.17 u 00:01

Vremeplov nas vraća u 1996. godinu i Evropsko prvenstvo u Engleskoj, a glavni lik naše priče je jedan od najkontroverznijih igrača svih vremena Pol Gaskoin.

Popularni Gaza je karijeru počeo davne 1985. godine u dresu Njukasla. Za ‘svrake’ je odigrao 92 utakmice i postigao je 21 gol, kasnije je isti broj nastupa upisao u dresu Totenhema, a kasnije je igrao za Lacio, Rendžers, Midlzbro, Everton, Barnli i Boston junajted.

Za reprezentaciju Engleske debitovao je 1988 godine i igrao je punih deset godina. Odigrao je 57 utakmica i postigao je deset golova, ipak pamti se onaj protv Škotske u drugom kolu ‘A’ grupe Evropskog prvenstva, baš u domovini. Posle remija sa Švajcarskom, ‘gordom albionu’ je bila potebna pobeda protiv velikog rivala Škotske. Engleska je povela golom Širera u 53.minutu.

Ipak, u 78. minutu Škoti su promašili penal, tačnije šut kapitena MekAlistera odbranio je Siman. Samo minut kasnije posle sjajne akcije, Gaskoin je kao iz džipa izbacio Hendrija i postigao možda najlepši gol u karijeri.

Nažalost, bludan život i alkoholizam ubili su karijeru velikog Gaze, te danas može slobodno da se kaže da je tada Gaskoin promešao Hendrija kao viski i votku dve godine kasnije, kada je prvi put zaglavio u bolnici zbog trovanja ‘Džekom’…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter