2
Vremeplov

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Utakmica u kojoj je Dejan Stanković debitovao u timu Jugoslavije (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.17 u 00:10

Pre nešto više od 19 godina, Dejan Stanković je, 22. aprila 1998. godine, debitovao u državnom timu SR Jugoslavije u meču protiv Južnje Koreje.

Već u prvoj utakmici za tim ‘plavih’ sjajni vezista je postigao dva pogotka i krupnim koracima zakoračio na veliku međunarodnu scenu.

Konačan rezultat na ovoj prijateljskoj utakmici je bio 3:1.

Ukupno je odigrao 103 susreta za najbolji državni tim i postigao 15 pogodaka. Zanimljivost je da je igrao za tri reprezentacije: Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i na kraju Srbiju. Nastupao je na tri Svetska prvenstva (1998, 2006. i 2010.) i jednom Evropskom šampionatu (2000.).

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 40 mečeva, za Srbiju i Crnu Goru 21, a za Srbiju čak 42 puta.


(Izvor: YouTube/sp1873)

Dejan Stanković je ostvario i fantastičnu klupsku karijeru. Kao Zvezdino dete se brzo dokazao u crveno-belom dresu- za Crvenu zvezdu je debitovao u meču protiv OFK Beograda, u kom je Crvena zvezda slavila 2:1. Svoj prvi gol za Zvezdu jepostigao je 1995. protiv Budućnosti iz Podgorice i oborio rekord Dragana Džajića koji je do tada bio najmlađi strelac u klupskoj istoriji. Stanković je sa Zvezdom te sezone igrao na 7 utakmica i osvojio duplu krunu. Stanković je 1997. postao najmlađi kapiten Crvene zvede i najbolji fudbaler u domaćem prvenstvu. Postigao je 15 golovana 28 utakmica.

Dobre partije u Zvezdi i reprezentacijama dovele su i do uspešnje epizode u Laciju, a zatim i u Interu, s kojim je Stanković za devet sezona osvojio bukvalno sve.

0
0

2 Komentara

  1. Jedan od najvecih u ovom vijeku ako ne i najveci nas fudbaler a lik kaze nije ni osrednji. Kakvih sve ljudi ima. U reprezentaciji nije uvijek briljirao ali cest nije ni imao sa kim. Sigurno da mu je u interu bil lakse da pruza bolje partije uz bolje saigrace

    0
    0
    Odgovori
  2. U reprezentaciji Stankovic nije odigrao ni jednu utakmicu da valja, ma cak ni blizu, osim jedno poluvreme protiv Portugalije kada je Antic bio selektor. Nije to cak ni osrednji igrac.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter